Србија

Људима у Србији масовно стижу поруке на Воцап о „мртвима на Инфективној“, НЕ НАСЕДАЈТЕ

На друштвеним мрежама у Србији су се прошириле поруке у којима се сугерише да се у нашој земљи појавио корона вирус и да има преминулих. „Блиц“ подсећа да су надлежни јуче утврдили да у Србији нема ниједног потврђеног случаја овог вируса.

У гласовним порукама на комуникационом систему „Воцап“ женски глас објашњава на веома сугестиван начин да у Србији има корона вируса, али је свима строго забрањено да о томе говори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Између осталог на снимку се чује:

„Данас ме звала докторка једна са инфективне клинике да ми каже да се појавио корона вирус у Србији. Да им је двоје умрло на инфективној клиници и умрло је двоје или троје на КБЦ Бежанијска коса.“

„Блиц“ је поводом овог случаја контактирао Одсек за високотехнолошки криминал МУП-а, али још нисмо добили одговор да ли им је овај инцидент познат.

Како је наш лист јуче извештавао, сви пацијенти за које се сумњало да су заражени корона вирусом јуче су тестирани и утврђено је да су НЕГАТИВНИ на корона вирус.

Јучерашњи подаци говоре да је до сада од новог корона вируса у свету, према подацима портал Wорлдометерс.инфо, заражено 80.344 људи, а умрло је 2.707. Од болести се опоравило 27.836 особа. Само у Кини има укупно 77.663 случајева заразе, док су 2.664 умрле од последица инфекције.

Извор: Блиц