Србија

ЛУДИЛО! Метеоролози најавили: Од следеће недеље нас очекује потпуна промена времена!

Температурни ролеркостер се наставља и може се рећи да не престаје да нас изненађује. Тако су нас средином ове седмице у једном дану сачекала готово сва четири годишња доба, када се жива у термометру са скоро 20. подеока спустила на два степена, и када су кишу у вечерњим замениле крупне пахуље.

Снег се није задржао, а како метеоролози најављују, већ почетком следеће седмице поново ћемо уживати у пролећним температурама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас ујутру је могућ слаб мраз, али се током дана очекује сунчано време. Биће прохладно, са температуром од шест до 12 степени – рекао је за „Блиц“ метеоролог Ђорђе Ђурић.

Он додаје како нам већ у ноћи између суботе и недеље стиже ново наоблачење са кишом, те ће од недеље, премда топлије, бити честа пролазна наоблачења са падавинама.

– У недељу ће бити осетно топлије, па ће жива у термометру показивати око 15 степени – казао је Ђурић.

Београђане ће последњег дана ове седмице обрадовати изузетно пријатних 17 степени.

Почетком следеће седмице, следи нам још већи температурни скок, тако да нас очекују температуре и до 20 степени. У престоници ће бити око 18 степени.

– Бићемо под утицајем топлог ваздуха са југа. То је последица премештања циклона преко централне и северне Европе и уједно ће они условљавати доток тог топлог и влажног ваздуха са југа и са Медитерана. Дуваће појачан јужни ветар тако да ће бити топло, али кишовито – објаснио је Ђурић.

Од среде следи нова промена и пад температуре који, иако неће бити неосетан, ипак ће донети временске услове који више одговарају тренутном годишњем добу.

– У среду долази до прилива хладније ваздушне масе са северозапада, тако да ће и температура бити у паду, отприлике за неких пет до 10 степени. То готово да и није захлађење, јер ће са 20 степени температура да се врати на неке нормалне вредности – закључио је Ђурић.

 

Извор: Еспресо.рс/Блиц.рс