Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ НАЈАВИЛИ: Припремите се, од уторка ће данима падати снег!

У Србији се сутра очекује топло, у већем делу дана претежно сунчано, а само се у северним крајевима ујутро и пре подне очекује пролазно наоблачење, понегде са слабом кишом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХЗС).

Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура од пет до 11 степени, на југоистоку од 0 до два, највиша дневна од 15 до 20.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду пре подне облачно уз могућност слабе кише, а после подне делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура око 11, највиша дневна око 16 степени.

У уторак претежно облачно, ујутро и пре подне у северним, до краја дана и осталим крајевима местимично с кишом, која ће увече и током ноћи ка среди у брдско-планинским пределима уз пад температуре прећи у суснежицу и снег.

Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, после подне у скретању на северозападни. Наредна два дана облачно, хладно и ветровито.

У среду, током ноћи на четвртак и у четвртак ујутро местимично са снегом, тако да ће у централним и јужним крајевима доћи до формирања, а у планинским пределима до повећања висине снежног покривача.

Ветар јак северни и северозападни, у среду са ударима олујне јачине. Наредних дана до краја периода променљиво облачно и суво, уз мањи пораст температуре.

Извор: Танјуг/Ало