loading...
Издвајамо Православље

МОЛИТВА МАЈЦИ БОЖИЈОЈ ЗА ЧЕТВРТАК: Да вам крене на боље овако се помолите ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ

loading...

Ко је достојан да Тебе хвали, Пресвета Дјево, чија су уста способна Тебе да величају? То сваки ум превазилази! Сва велика и славна дела која су се догодила са Тобом, јесу тајне, Преблагословена Богородице, и превазилазе сваки смисао и речи.

Лепоти девојаштва Твога и превисокој чистоти Твојој задивише се Херувими и уплашише се Серафими, чудесно рођење Твоје ни човечији ни Анђеоски језик исказати не може. Од Тебе се Вечни и Јединородни Син Божији, Бог Реч, неисказано оваплотио, родио се, и са људима живео, и Тебе као Мајку Своју неизрециво у слави уздигао.

Као Царицу свих створења Те показа, а нама Те даде као сигурно уточиште спасења. Због тога сви који под покров Твој прилазе, различитим тугама и болестима обухваћени, примају од Тебе велике утехе и оздрављења, и Тобом се од разних беда спасавају.

Ти си заиста Мајка свих ожалошћених и бригама животним оптерећених. Радост си тужних, Лекарка болесних, Чуварка младих, Помоћница остарелих, Похвала праведних, Спасење и Надање грешних и Путовођа ка покајању. А свима увек посредништвом Твојим помажеш и све заступаш, пуна доброте према онима који прилазе к Теби с вером и љубављу.

Ти и мени помози очајном, ради трудова мојих, Заступнице мила рода хришћанског! Помози ми да не останем до краја у гресима, јер немам кога другог да ме заштити и покрије, осим Тебе.

Владичице, Мајко Живота, не напуштај ме и не презири ме! Ти благодаћу Божијом знаш све судбине људске, спаси ме, недостојног слугу Твога, јер си Благословена у све векове векова. Амин.

 

Извор: Србија јавља

Loading...
loading...
loading...