Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Руси ће побеснети! Уништен Панцир С-1!

У одмазди за 33 убијена турска војника у Идлибу, Турска је уништила и један противваздушни систем „панцир С-1“ снага сиријског режима, јавља „ЕХА Њуз“.

„Панцир С-1“, руске производње, који се користи за уништавање различитих ваздушних циљева уништен је дроном турске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радар је, како преноси ЕХА Њуз, био активан током напада беспилотне летелице, а снимак је завршио на друштвеним мрежама.

Турска станица ТРТ јавља да је турска војска, осим тога, уништила и постројење за производњу хемијских средстава сиријског режима у Алепу.

У међувремену је стални руски представник у УН Василиј Небензја поручио да сиријска војска „има пуно право да одговори на терористичке нападе на својој територији“.

„Ми не можемо забранити сиријској војсци да испуни одредбе утврђене резолуцијама Савета безбедности у борби против тероризма у свим његовим видовима, посебно на својој територији – територији суверене Сирије“, додао је Небензија, а преноси Тас.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган и руски председник Владимир Путин договорили су у телефонском разговору да се ускоро састану како би разговарали о насиљу у Сирији, дан након што су у нападу сиријских прорежимских снага, које подржава Русија, убијена 33 турска војника.

 

Извор: Тањуг