Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Спречен терористички напад: Полиција ухапсила више лица

У Немачкој је због оснивања терористичке организације која је планирала да дестабилизује и руши уставни поредак, ухапшено 12 припадника радикалне деснице

„Циљ десничарске терористичке организације је био слабљење и коначно рушење државног и друштвеног поретка СР Немачке. У ту сврху нападима на политичаре, избеглице и грађане муслиманске вероисповести желели су да изазову ситуацију сличну грађанском рату“, саопштило је Савезно државно тужилаштво у Карлсруеу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приликом хапшења код њих су нађени оружје и већа количина забрањеног пропагандног материјала. Сва дванаесторица су немачки држављани. Ухапшени су у петак у шест немачких савезних држава, а један је у бекству.

Немачки медији пишу да је већ неко време праћена та радикално десничарска група, а један од њених координатора је већ био познат полицији као насилни десничар те је био под сталном присмотром.

Праћена је њихова комуникација путем интернета и мобилних телефона. Лист „Велт ам зонтаг“, позивајући се на истрагу, пише да се група звала „Тврдо језгро“ (Дер харте Керн“) и неговала блиски контакт с другим радикално десничарским групацијама попут „Синова Одина“ (по германском богу рата Одину) која је 2015. у Финској организовала оружане акције „ради заштите домаћег становништва“ од доласка избеглица.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Танјуг