Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Вучић открио народу: Ускоро ће нам понудити нешто што нам се нимало неће допасти!

Вучић је говорио и о ситуацији на Косову и Метохији, и указао да људи овде воле да србују, али да сви размишљају о имагинарној идеји а не о стварном стању на терену. Он је затим предочио шта очекује по питању јужне српске покрајине.

– Предочиће нам као решење нешто што нећемо моћи да прихватимо. Уверен сам у то, и то ће се чак десити ове године. Њихова ће идеја бити асоцијација Ахтисари. Покушаће да нам дају гаранције за ЕУ, али под условом да признамо Косово, и понудиће нам посебан статус за Србе у одређеним областима. И шта онда? Ја ћу да питам народ. Пре три године сам питао, и нико то није хтео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Трудимо се да јачамо економију, да развијамо односе са својим комшијама Албанцима. Ја сам изашао са планом који није прихваћен, а то нису хтели. Е сада ћемо добити много горе решење, на које нећу пристати ја.

На питање водитељке какав ће његов одговор бити на ултиматум који очекује да му упуте са Запада, Вучић је јасно рекао:

– То ћете да видите! Никада нисам прихватао ултиматуме и увек сам се трудио да пронађем најбоља решења за српски народ. Али ћу се увек старати да очувам мир и нећу да срљам у ратове.

Вучић је нагласио да нису он и СНС владали када је тзв. Косово добило независност, али да они морају сада да се боре са свим последицама лоше политике и аматерских политичара који су тада управљали Србијом.

– Моја највећа брига је да ли ће остати Срба на Косову. Када градимо ауто-пут до Приштине, градимо га због добрих односа са Албанцима, али и наших људи доле.

Он наглашава да сви хоће комрпомис, али да постоје дијаметрално супротна схватања код Срба и Албанаца о томе шта је компромис.

– За Албанце то је признање Косова, док је за неке наше људе то сумануто схватање да ће Албанци поново бити део српске државе и да ће се они са тим сложити – рекао је Вучић.

 

Извор: Информер.рс