Србија

НАЈПОЗНАТИЈИ СРПСКИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Чека нас хаос од времена, а ево када ће скочити температура

Говорио је и о геомагнетним олујама.

Метеоролог Недељко Тодоровић каже да је било и топлијих зима, али како додаје, турбулениције у промени времена су очекиване за свако годишње доба и биће их још.

– До краја фебурара биће натпросечно топло и температура ће да иде до 15 степени, биће сличних промена на по пар дана, али неће бити значајне разлике у поређењу са оним како је до сада било. Од недеље до 12. фебруара биће поново топло, па онда очекујемо поново снег на планинама – рекао је Тодоровић, који је такође истакао да се још не зна хоће ли престоница ове зиме да дочека озбиљнији снег.

Он је такође говорио и о геомагнетним олујама.

– Сваких пет – шест дана догоди се експлозија на Сунцу, чије честице утичу на магнетно поље које онда ремети земаљско поље и онда све то осећају метеоропате у виду, најчешће главобоље, али и других промена – рекао је он.

Он је раније најавио да ће се до петка, 7. фебруара задржати зимско време, са снежним падавинама, које ће посебно бити изражено у централној и јужној Србији.

Недељковић је рекао да се нови пораст температуре се очекује 8. фебруара, а до краја месеца ће се задржати променљиво време, док ће се у оним топлијим данима максимална температура кретати између осам и 14 степени.

Према његовим речима, поновно захлађење се очекује око 12. фебруара, а ветровито време које ће уследити пружаће осећај хладнијег времена него што ће то температура показивати.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

фебруар 2020.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829