Србија

НАЈПОЗНАТИЈИ СРПСКИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Четвртог фебруара нам стиже изненађење и трајаће 3 дана

Са највишом дневном температуром од 18 степени, која је за данас прогнозирана у Београду и забележена у 14 часова, 1.фебруар ове године могао би да буде најтоплији у историји престонице од када се врше мерења, али ће се коначни резултат, према речима метеоролога Недељка Тодоровића, знати на крају дана.

Тодоровић каже да је према метеоролошким подацима за Београд максимална температура на данашњи дан забележена 2018.године, када је измерено 16,6 степени, али да је данас топлије “за неколико десетих делова степена“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Крајњи резултат знаћемо до краја дана“, рекао је Тодоровић за Тањуг.

Како каже, изузетно топло време за ово доба године у Србији ће се задржати до 4. фебруара са максималним дневним температурама од 13 до 20 степени, после чега се прогнозира пад температуре за 15 степени.

“Биће то три дана зиме са јаким ветром и снегом на планинама, а понегде са мањим снежним покривачем и у нижим пределима“, навео је Тодоровић.

Додаје да се од 8.фебруара поново очекује пораст температуре и натпросечно топло време за ово доба године.

“И у већини дана у јануару температуре су биле изнад просека, а у фебруару се у већини дана може очекивати натпросечно топло време за ово доба године, уз повремена краткотрајна захлађења са кишом и снегом“, навео је Тодоровић.

Извор: Танјуг