Регион

НАТО СЕ УМЕШАО, УСЛЕДИЛА ХИТНА РЕАКЦИЈА: Вулин одбрусио министру одбране Црне Горе

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да се „из плиме речи и осеке доказа“ у одговору министра одбране Црне Горе Предрага Бошковића види да нема ни најмање сумње да Србија нити покреће нити је покретала ниједну активност која би могла да се тумачи као хибридна претња према Црној Гори.

„Прочитали смо да је име Србије само по себи претња, а природна везаност Срба у Црној Гори за Србију разлог да се позива на НАТО повељу“, саопштио је Вулин, реагујући на изјаву Бошковића да „сведочимо незапамћеној, веома интензивној кампањи напада на Црну Гору од стране Србије са свих нивоа“, као и да са „НАТО партнерима разговарају у континуитету о свим изазовима када је Црна Гора у питању“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је, у одговору црногорском министру, истакао да осим имена Србије није било других битних разлога да се тражи помоћ моћних савезника у одбрани Црне Горе, преноси Танјуг.

„Тресла се гора, родио се — штрумпф. И надаље хибриди семенског кукуруза остају једина хибридна претња која у Црну Гору стиже из Србије“, рекао је Вулин.

Извор: Танјуг/sputniknews.com