Спорт

НОЛЕ ЗАТРЕСАО РЕГИОН ИЗЈАВОМ: Ево шта је рекао о Хрватима…

Први рекет света је у интервјуу за Индеx.хр изјавио да има много спортиста из Хрватске које цени.

Неизбежна тема био је први сусрет са садашњим тренером Гораном Иванишевићем, најбољим тенисером у историји Хрватске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„На Горана гледам пре свега као на пријатеља па тек онда као тренера и мислим да он дели то исто мишљење. Наш први сусрет се десио у академији Нике Пилића у Немачкој. Ја сам тада имао 14 година, био сам део академије. Наравно, сви смо били одушевљени и ја сам сам имао дозволу од Нике и Горана да присуствујем тренинзима, да гледам, упијам, учим. Затим је Горан издвијио 15 минута да разговарамо. Он је ипак био идол и мени и свима нама у региону. Наш однос датира 20 година уназад, зато гледам на њега као пријатеља. И када су нам се путеви укрстили пре шест месеци, био сам јако узбуђен јер сам избацивао све те емоције. Није очекивао да ћу га позвати, јер резултати показују да све иде у јако добром правцу“, испричао је Ђоковић, појаснивши Иванов метод рада:

„Горан је специфичан. Воли да ствари буду једноставне, кратке, јасне и то ми омогућава менталну јасноћу. Врло брзо долазимо до решења, закључујемо када дође до неких проблема на терену техничке природе. Врло ефикасна и бенефицитарна сарадња“.

Што се тиче избора најдражег спортисте из нама суседне земље, избор је био лак:

„Горан Иванишевић! (уз осмех) Логично! Ники Пилић, исто, њега осећам као члана породице. Жељка Франуловића јако добро знам, он живи у Монаку. Брат и сестра Костелић, њих сам увек јако пратио и ценио, али никад нисам имао прилику да их упознам. Лука Модрић… Свима који су и даље активни желим пуно среће“.

Више од 60% гласача на Индеx.хр верује да ће бити најбољи свих времена, што показује колику подршку има у тој земљи према којој је он увек има само позитивне речи, пуне поштовања.

„Надам се да ћу оправдати њихову веру и велике циљеве. То не зависи само од мене него и од других, али стремим ка томе. Трудио сам се да у јавност шаљем позитивну поруку према Хрватској и свим земљама у региону јер нисам одрастао у Југославији, али осећам тај дух. Знам да ми замерају многи, али ја поштујем различитости у размишљењу. Увек сам се односио са поштовањем према људима из Хрватске и ако покажете неком поштовање, то ћете добити назад. Мој животни мото“, изјавио је Ноле, а цео интервју погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало