Спорт

НОВАК ОСТАВИО СВЕ У НЕВЕРИЦИ! Понизио Федерера као никада до сада: Швајцарац му ово неће опростити

Савршени играч по Новаком суду има сервис контроверзног Ника Киријоса, а физичку спремност Француза Гаела Монфиса…

Онај који има Надалов форхенд, Гофанов бекхенд, сервис Кирјоса, физичку спремност Монфиса, али и његов ритерн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је Новак Ђоковић рекао за Јутјуб канал новог Дејвис Купа, одговрајући на питање који елемент игре од игача са Тура би бирао у креирању идеалног типа.

За форхенд је, очекивано, изабрао Надала а то објаснио на следећи начин:

– Једноставно – то је Надал. Надалов форхенд један је од најбољих свих времена. У његовом форхенду има превише топспина, што чини лоптицу тежом, а проблем је што форхенд може да удара и равно. Није му проблем позиција из које удара форхендом и то је ударац којим притиска противника, али се такође одлично брани и враћа у поен тим ударцем – рекао је Ђоковић, који великог шпанског ривала изабрао и у категорији „најбољи менаталитет“.

Интересантно, он је за бекхенд је навео Давида Гофана, док је за таленат изабрао Феликса Оже-Аљасима и Дениса Шаповалова.

Савршени играч по Новаком суду има сервис контроверзног Ника Киријоса, а физичку спремност Француза Гаела Монфиса.

– (Кирјос) Има фантастичан сервис, природан сервис и савршене покрете. Сервис му је веома брз и тешко га је прочитати, независно од подлоге на којој се игра – рекао је о Киријосу, док је избор Монфиса појаснио речима:

– Он увек може да трчи, да проклизава, скаче, веома је јак и пример је перфектног спортисте.

Занимљив део разговора и одговор уследио је на питање о ритерну:

– Могу ли да кажем ‘ја’? – упитао је кроз осмех Новак, који је за играча са најбољим волејем изабрао Николаса Мауа, док најбољи рад ногу по њему имају Надал, Оже-Аљасим, Гофан и он сам.

Иначе, уколико нисте приметили, он ни у једној колони није ставио Роџера Федерера, што је посебно интересантно, па су многи коментарисали управо то. Неки су чак ишли и толико далеко да кажу да га је понизио…

Извор: Еспресо.рс/РТС