loading...
Спорт

НОВАК ОСТАВИО СВЕ У НЕВЕРИЦИ! Понизио Федерера као никада до сада: Швајцарац му ово неће опростити

Савршени играч по Новаком суду има сервис контроверзног Ника Киријоса, а физичку спремност Француза Гаела Монфиса…

Онај који има Надалов форхенд, Гофанов бекхенд, сервис Кирјоса, физичку спремност Монфиса, али и његов ритерн.

То је Новак Ђоковић рекао за Јутјуб канал новог Дејвис Купа, одговрајући на питање који елемент игре од игача са Тура би бирао у креирању идеалног типа.

За форхенд је, очекивано, изабрао Надала а то објаснио на следећи начин:

– Једноставно – то је Надал. Надалов форхенд један је од најбољих свих времена. У његовом форхенду има превише топспина, што чини лоптицу тежом, а проблем је што форхенд може да удара и равно. Није му проблем позиција из које удара форхендом и то је ударац којим притиска противника, али се такође одлично брани и враћа у поен тим ударцем – рекао је Ђоковић, који великог шпанског ривала изабрао и у категорији “најбољи менаталитет”.

Интересантно, он је за бекхенд је навео Давида Гофана, док је за таленат изабрао Феликса Оже-Аљасима и Дениса Шаповалова.

Савршени играч по Новаком суду има сервис контроверзног Ника Киријоса, а физичку спремност Француза Гаела Монфиса.

– (Кирјос) Има фантастичан сервис, природан сервис и савршене покрете. Сервис му је веома брз и тешко га је прочитати, независно од подлоге на којој се игра – рекао је о Киријосу, док је избор Монфиса појаснио речима:

– Он увек може да трчи, да проклизава, скаче, веома је јак и пример је перфектног спортисте.

Занимљив део разговора и одговор уследио је на питање о ритерну:

– Могу ли да кажем ‘ја’? – упитао је кроз осмех Новак, који је за играча са најбољим волејем изабрао Николаса Мауа, док најбољи рад ногу по њему имају Надал, Оже-Аљасим, Гофан и он сам.

Иначе, уколико нисте приметили, он ни у једној колони није ставио Роџера Федерера, што је посебно интересантно, па су многи коментарисали управо то. Неки су чак ишли и толико далеко да кажу да га је понизио…

Извор: Еспресо.рс/РТС

loading...