loading...
Србија

НОВИ ШОК ДЕТАЉИ УБИСТВА АРКАНА: Ликвидиран за 10 СЕКУНДИ са 3 метка у главу! ЗУБИ СУ МУ БИЛИ ИЗБИЈЕНИ А…

loading...

Жељко Ражнатовић Аркан (48) и његови пријатељи Миленко Мандић (44) и Драган Гарић Гара (47) убијени су 15. јануара 2000. године у београдском хотелу “Интерконтинентал” за свега десет секунди, а можда и у краћем интервалу!

Ово је утврдио судски вештак балистичар, који је навео да је у том року испаљено девет пројектила, са колико су погођени Аркан и његови пријатељи.

Балистичар Милан Куњадић је на суђењу рекао да је пуцано иза стуба и да су чауре пале у жардињеру. Суд је утврдио да је неоснована тврдња одбране осуђеног Добросава Гаврића (43) да су на његовом капуту пронађени трагови нитрата јер је “бацао петарде” док је чекао Нову годину на Палићу.

– Таква одбрана је неприхватљива, јер су искази сведока и докази указали да су трагови нитрата били на доњим ивицама Гаврићевог капута, као и у рукавицама нађеним у капуту који је неспорно носио – закључио је суд.

Суд је одбацио примедбе окривљених и њихових бранилаца да је неко за време увиђаја подметнуо чауре у жардињере.

– На лицу места није нађен ниједан други материјални траг који би указивао да је још неко пуцао из оружја јер није било оштећења ни чаура. Недвосмислено је утврђено да је пуцано само из два пиштоља и да се број испаљених чаура и оштећења у свему поклапа – наводи се у пресуди судије Миленка Цвијовића, која је донета у октобру 2006. године.

Иако је саучесник Драган Николић Гаги (49) на суђењу тврдио да није био у хотелу већ код куће, Арканов телохранитељ Звонко Матеовић изјавио је да је Гаги пуцао у њега у холу хотела.

Гаги је у исказу од 20. априла 2004. рекао да је за Арканово убиство чуо на телевизији, код свог брата у Лозници. Изјавио је да га је Зоран Ускоковић Сколе, за кога се нагађало да је умешан у организацију убиства, звао из Немачке.

– Било му је жао, много је плакао! Он је Аркана обожавао. Аркан је био његов идол – испричао је Гаги на суду.

– Притрчала сам сепареу и угледала згрушану крв на Жељковом левом оку које је било затворено. Зуби су му били избијени, а када сам га протресла, почео је да кашље и избацује крв из уста. Манда је седео погнут и крварио је из ока и уста, а Гарић је лежао поред сепареа и држећи се за стомак јецао: “Јој, јој”. У једном тренутку чула сам Звонка Матеовића како виче: “Спусти пиштољ!”

– Окренула сам се и угледала младића у жуто-тегет јакни, како диже пиштољ са пода. Никада га више нисам видела – сведочила је Светлана Цеца Ражнатовић, својевремено током процеса за убиство њеног супруга Жељка Ражнатовића Аркана, Миленка Мандића Манде и Драгана Гаврића.

Аркан је рањен са три хица у главу, а пројектили су му разорили мозак. Тешко је рањен у 17.10 часова, а 15 минута касније примљен је у Ургентни центар, али упркос напорима лекара да га спасу, умро је у 18.45 сати на операционом столу.

Извор: Курир.рс/Srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...