Регион

ОФИЦИР ИЗ ЦГ УСТАО ПРОТИВ ЗАБРАНЕ ОДЛАСКА НА ЛИТИЈЕ! Његове речи дигле Балкан на ноге: ВИДИМО СЕ У НЕДЕЉУ, АКО БОГ ДА!

Фото: Фејсбук принтскрин

„Поздрав за народ мој и пријатеље. Видимо се у недељу, ако Бог да“, написао је на Фејсубуку председник Синдиката одбране и Војске Црне Горе Здравко Касалица.

Његова објава је уследила пар сати после изјаве начелника Генералштаба Војске Црне Горе бригадног генерала Драгутина Дакића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дакић је поручио припадницимаа Војске, учесницима литија, да поруче члановима својих породица да ни они не одлазе на достојанствене литије, којима се крсним ходом мирно протестује против накарадног Закона о слободи вероисповести.

Поздрав за народ мој и пријатеље.Видимо се у недјељу, ако Бог дà. 🥂

Posted by Здравко Касалица on Wednesday, February 19, 2020

„У Војсци Црне Горе нема места за онога ко мисли да треба да брани цркву од закона јер се од војника очекује да брани државу у складу са законима и Уставом“, изјавио је јуче начелник Генералштаба Војске Црне Горе Драгутин Дакић.

Дакић је навео, поводом писања Новости о забрани учешћа на литијама, да војницима нико не забрањује да практикују веру „на начин како се то обавља“, али да је недопустиво њихово учешће на протестима на којима, како сматра, има видљивих примеса политике и „на којима се могу видети само заставе друге државе“.

Извор: Курир.рс/Вечерње новости/Танјуг