Србија

ОРКАНСКИ ВЕТАР НОСИ АУТОМОБИЛЕ, ВОЗАЧИ У ШОКУ! Хаос на ауто-путу између Београда и Новог Сада!

Фото: Јутјуб

Изузетно јак ветар који пре свега дува у околини Београда, деловима Војводине и целом кошавском подручју, ствара велике проблеме пешацима, али и возачима. Посебно ван градског подручја, на отвореним путевима.

– Кренула сам од Београда ка Новом Саду и ветар толико дува да ми просто носи аутомобил. Лепо се види како сви са мање гломазним возилима имају проблеме да контролишу аутомобиле. Стварно је веома опасно, посебно на потезу од Добановаца до Бешке, док је после ситуација нешто боља – испричала нам је једна Београђанка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Надлежни из АМСС и Путева Србије скренули су раније возачима пажњу да данас посебно припазе на веома јаке ударе ветра, због којих треба смањити брзину, посебно на мостовима.

– Зимски услови вожње задржаће се и у току поподнева, а према најавама метеоролога у већем делу земље возаче очекују падавине, у виду кише у Срему и Банату, док у осталим деловима Србије можемо рачунати и на суснежицу и снег. Јак олујни ветар ће у планинским пределима условити и стварање снежних наноса.

У Новом Саду удари ветра су и до 21 метар у секунди. Подсетимо, јуче је услед јаких удара ветра дошло до превртања камиона на обилазном путу у Шапцу који је део магистрале Шабац-Лозница. Други камион који је ишао у сусрет преврнутом возилу, успео је на сву срећу да га заобиђе и тако избегне још једну несрећу.

Извор: Блиц/srbijadanas.com