Србија

ОСТАЛО ВАМ ЈЕ ЈОШ 15 ДАНА! 5. марта истиче рок за регистрацију: Ако не испуните своју дужност, имаћете озбиљних проблема

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позвало је грађане који у претходне скоро четири године нису поднели захтев за замену исправа о оружју, да то што пре учине имајући у виду да, у складу са Законом о оружју и муницији који је почео да се примењује 2016. године, тај рок истиче 5. марта ове године

Захтев се подноси надлежној организационој јединици Министарства унутрашњих послова Републике Србије према месту пребивалишта, а сви захтеви који буду поднети до 5. марта биће узети у разматрање уз могућност да, уколико је документација непотпуна, она накнадно буде допуњена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

у МУП-у истичу да је новим Законом о републичким административним таксама који је почео да се примењује 14. децембра 2019. године, износ такси за издавање оружних листова дупло смањен.

За издавање оружног листа са чипом, у који се уносе подаци о регистрованом оружју са олученим цевима, такса од децембра прошле године износи 2.800 динара, док је за оружје са неолученим цевима цена таксе 1.330 динара.

Министарство подсећа да су грађани који имају оружје са исправама издатим по основу старог Закона имали могућност да у претходне четири године поднесу захтев за издавање нових исправа и још једном позива грађане, који до данас то нису учинили, да захтев поднесу до 5. марта.

Такође, подсећамо и да је рок за замену исправа првобитно важио до 5. марта 2019. године, али је продужен још годину, како би грађани имали довољно времена да поднесу захтев за нове исправе.

Извор: Информер.рс