Православље

ОВДЕ СУ СЕ ДЕСИЛА ЧУДА И ИСЦЕЉЕЊА: Ово су 3 највећа МАНАСТИРА код нас у којима МОЛИТВЕ ПОМАЖУ БОЛЕСНИЦИМА!

Оно у чему се слажу верници од малих ногу, научени да живе по Божјим заповестима и они преобраћени неверници које је нека мука натерала да посећују цркву и посте, је то да код појединих болести када медицина закаже, на сцену ступа Божја воља која може да их спаси.

У тим ситуацијама, сваки болесник се приклања одређеном свецу ком се моли и одлази у манастир по помоћ. Унутар зидова појединих манастира записана су бројна исцељења и оздрављења о којима сведоче исцељени како би упутили друге којима је помоћ потребна где да оду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу свецима са највећим „моћима“ и највише успеха у исцељењу издавајају се: Света Петка, свети Василије Острошки и Свети Роман, па су манастири Свети Роман Ђунис, манастир Острог и Црква Ружица места која болесни најчешће посећују.

Опште је познато да је Света Петка заштитница деце, мајки и породица. Ову светитељку највише поштују у румунији и у Србији. Њене мошти су најпре биле пренете у Цариград, па у Трново, да би опет биле враћене у Цариград, а одатле у Београд.

У цркви Свете Ружице је вода по који верници долазе да је пију јер лечи неплодност, карцином, као и бојна душевна стања. Многим верницима се указала у сну, где их је, према њиховим причама, или мирно гедала, или им нешто рекла или их повела негде. Након тога су осећали невероватну благост.

Свети Василије Острошки је најпознатији српски светац с аисцелитељским моћима. Живео је као испосник, посвећен духовном животу и Богу. Његове мошти и гроб чувају се и данас у ћивоту, а у њихове исцелитељске моћи верују како хришћани, тако и муслимани.

Када су отворили гроб Светог Василија, нашли су тело потпуно неоштећено, жуто као восак и мирислао јена босиљак. Његов манастир је треће најпосећеније светилиште у хришћанском свету. Верује се да помаже у лечењу разних обољења, укључујући канцер и малигне болести.

Основа манастира светог Романа Ђуниса је у облику листа детелине и подељена је на припрату, рам, олтар и гробницу светог Романа. У њему су се десила многа оздрављења поседнутих, парализованих и оболелих од нервних болести.

Посебна одаја са јужне стране цркве у склопу манастира је Лазарома, гробница оца Романа где се свакодневно читају молитве Светом Роману за оздрављење немоћних, нарочито умоболних и психијатријских болесника по чему је манастир надалеко чувен.

Извор: Telegraf.rs