Издвајамо Православље

ОВО ЈЕ МОЛИТВА СВЕТОМ ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ: Изговорите ОВЕ РЕЧИ и спасићете се сваке муке и болести

Православни верници Светог Василија Острошког поштују и светкују у свим српским земљама, а његова безбројна чуда препричавају се по целом свету.

У манастир Острог долазе људи разних вероисповести, како би пред моштима Василија Острошког потражили спас и исцељење од тешких болести и невоља које су их задесиле
Ово је молитва коју требати изговорити када се обраћате за помоћ Светом Василију Острошком.

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо.

Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег. Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих.

Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега.Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао.

Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени. Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне.

Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем.

Амин.

Извор: Србија јавља