Србија

ПОРУКА ЕРДОГАНА ОДЗВАЊА СРБИЈОМ! Ево шта је председник Турске поручио Србима за Дан државности

loading...

Председник Александар Вучић примио је амбасадора Републике Турске Танџуа Билгича, који му је пренео поздраве и уручио честитку председника Реџепа Тајипа Ердогана поводом Дана државности.

Ердоган у честитки наводи да је врло задовољан “што су пријатељски односи и сарадња између Турске и Србије, као резултат узајамних веза на свим нивоима, достигли највиши степен у својој историји”.

“Ваш труд и руководство је несумњиво у великој мери допринело том успеху”, истиче се у честитки.

Турски председник истиче да му је “најискренија жеља” да се ауто-пут Сарајево–Београд, као пројекат регионалног пријатељства и просперитетa, заврши у најкраћем могућем року.

“Желео бих да изразим задовољство што ћу ове године у оквиру треће седнице Високог савета за сарадњу имати прилику да Вас угостим у својој земљи и да Вам овом приликом пожелим добро здравље и срећу, као и просперитет и благостање пријатељском народу Србије”, наводи се у честитки председника Ердогана.

Председник Вучић је, захваљујући на писму, рекао да га радује што је са председником Ердоганом успоставио присан однос и блиску сарадњу, засноване на међусобном разумевању и поверењу.

Нагласио је да су добри српско-турски односи важни и за мир и стабилност региона.

Амбасадор Билгич је оценио да су српско-турски односи на највишем нивоу у историји, управо захваљујући двојици председника.

Председник Вучић и амбасадор Билгич су констатовали да заједнички пројекти и економска сарадња добро напредују и изразили очекивање да ће у будућности бити нових турских инвестиција, као и да ће две земље искористити све могућности за сарадњу.

Амбасадор Билгич је председнику Вучићу уручио и позив за учешће на првом Анталијском дипломатском форуму, посвећеном дипломатији у дигитално доба.

Извор: РТС

Loading...
loading...
loading...