Србија

ПОРУКА ЕРДОГАНА ОДЗВАЊА СРБИЈОМ! Ево шта је председник Турске поручио Србима за Дан државности

Председник Александар Вучић примио је амбасадора Републике Турске Танџуа Билгича, који му је пренео поздраве и уручио честитку председника Реџепа Тајипа Ердогана поводом Дана државности.

Ердоган у честитки наводи да је врло задовољан „што су пријатељски односи и сарадња између Турске и Србије, као резултат узајамних веза на свим нивоима, достигли највиши степен у својој историји“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ваш труд и руководство је несумњиво у великој мери допринело том успеху“, истиче се у честитки.

Турски председник истиче да му је „најискренија жеља“ да се ауто-пут Сарајево–Београд, као пројекат регионалног пријатељства и просперитетa, заврши у најкраћем могућем року.

„Желео бих да изразим задовољство што ћу ове године у оквиру треће седнице Високог савета за сарадњу имати прилику да Вас угостим у својој земљи и да Вам овом приликом пожелим добро здравље и срећу, као и просперитет и благостање пријатељском народу Србије“, наводи се у честитки председника Ердогана.

Председник Вучић је, захваљујући на писму, рекао да га радује што је са председником Ердоганом успоставио присан однос и блиску сарадњу, засноване на међусобном разумевању и поверењу.

Нагласио је да су добри српско-турски односи важни и за мир и стабилност региона.

Амбасадор Билгич је оценио да су српско-турски односи на највишем нивоу у историји, управо захваљујући двојици председника.

Председник Вучић и амбасадор Билгич су констатовали да заједнички пројекти и економска сарадња добро напредују и изразили очекивање да ће у будућности бити нових турских инвестиција, као и да ће две земље искористити све могућности за сарадњу.

Амбасадор Билгич је председнику Вучићу уручио и позив за учешће на првом Анталијском дипломатском форуму, посвећеном дипломатији у дигитално доба.

Извор: РТС