Србија

ПОТПУНИ ОБРТ! Албанци укидају таксе, али ће Србија морати да уради ово

Премијер Косова, Аљбин Курти, најавио је на Фејсбуку да се Царина Косова припрема да таксу од сто одсто на робу из Србије замени принципом реципроцитета.

То је, како је навео, „израз спремности да укине таксе“, због чега од Београда очекује „контрапотез – израз воље да обустави кампању за повлачење признања Косова“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Стопроцентна такса на српску робу биће замењена реципроцитетом. Такса од сто одсто биће уклоњена одмах пошто се примени реципроцитет. Врло брзо почињемо са припремом косовске Царине за то“, најавио је Курти.

„Као премијер Републике Косово изразио сам спремност да се укине стопостотна такса.

Tarifa 100% ndaj mallrave të Serbisë do të zëvendësohet me parimin e reciprocitetit. Tarifa 100% hiqet porsa të vendoset…

Posted by Albin Kurti on Saturday, February 8, 2020

Очекујем да Србија изјави да је вољна да заустави кампању која се тиче признавања независности Косова“, објавио је Курти на Фејсбуку.

Његову објаву за само 20 минута „лајковало“ је више од 5.000 корисника, а стигло је и више од 400 коментара који су углавном негативни према најави Куртија и помињу Србију као кривца, док други оптужују Куртија за „колаборацију и попустљивост“, навео је КоССев.

Таксе на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине увела је влада Косова 21. новембра 2018 године, као реакцију на кампању Србије за повлачење признања Косова и после неуспеха Косова да се придружи Интерполу.

Извор: Курир.рс/КоССев