Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ МАРЈАНОВИЋ! Појавио се нови сведок! Ево шта се спрема Зорану!

Фото: Јутјуб

Злочин у Борчи: Истог дана у судници би требало да се нађу родитељи оптуженог за убиство супруге Јелене Марјановић и њена сестра од стрица, која је говорила о томе да се певачица „Гранда“ пре убиства жалила на „маторе“

Владимир и Зорица Марјановић, родитељи Зорана Марјановића (42), ком се суди због сумње да је 2. априла 2016. убио супругу, певачицу Јелену Марјановић, у четвртак би први пут требало да се појаве пред Вишим судом у Београду, као и Теодора Крсмановић, сестра покојне Јелене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Курир незванично сазнаје, отац и мајка оптуженог и даље ће користити своје законско право да не сведоче.

Законско право

– Ово право они су искористили када су позвани у тужилаштво, током истраге. У току је друга фаза поступка, јавно суђење, и они имају законску могућност да одлуку да не говоре о злочину за који је оптужен њихов син промене – објашњава саговорник Курира и подсећа да су они били позвани и на претходно суђење, на ком је први пут сведочио Зоранов рођени брат Милош, али да су изостанак оправдали лошим здравственим стањем Зорице Марјановић.

Поред родитеља оптуженог супруга певачице, суд је најавио да ће позиве за сведочење упутити и Теодори Крсмановић, сестри покојне, Вери Вукомановић, куми породице која је практично живела с њима у време злочина и међу последњима чула Јелену, као и Борису Пуцићу, полицајцу ког је Зоран позвао кобног дана да му помогне у потрази за супругом.

Посебно интересантно је, како наш саговорник објашњава, то што ће се у судници први пут срести Јеленина сестра од стрица Теодора и Зоран Марјановић. – Она о самом злочину није говорила ни током истраге, али је причала о породичним односима и томе како је Зоран малтретирао Јелену тако што ју је терао да трчи и ради вежбе, говорио јој да је дебела. Из њеног исказа произилази и да је Јелена размишљала о томе да оде из куће Марјановића јер наводно више није могла да поднесе „маторе“, односно његове родитеље – каже извор Курира.

Два термина

Поред суђења, које би требало да буде одржано у четвртак, подсетимо, Виши суд у Београду заказао је још два нова термина, 9. и 10. март, када ће као сведоци бити позвани и сви остали које су досад предложили тужилаштво и одбрана. – После саслушања свих сведока остаје да се пред судом изјасне судски вештаци. Уколико судија Јелена Шкулић настави да заказује претресе овим темпом, до половине године могла би да буде изречена првостепена пресуда – каже саговорник Курира.

 

Извор: Курир.рс