Спорт

ПОЗНАТИ АМЕРИЧКИ НОВИНАР УДАРИО НА НОВАКА: Ђоковић обара рекорде побеђујући старце Федерера и Надала, никад неће бити најбољи

Тони Корнхајзер, искусни новинар ЕСПН, не само да сматра да Новак Ђоковић никада неће бити најбољи тенисер свих времена, већ је нашао начин да дискретује и његове велике резултате

Корнхајзер води шоу“Пардон Тхе Интерруптион“ на ЕСПН и заједно са Мајклом Вилбоном је причао о титули „ГОАТ“ (превод би значио: најбољи свих времена).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вилбон сматра да Ђоковић има велике шансе ако престигне Федерера и Надала по броју титула на Гренд слемовима, али се са тим није сложио Корнхајзер који је успео да поређа гренд слем турнире по важности, па иако је субјективни став нема сумње да ће се многи користити његовом класификацијом:

– Да ли те сада Новак Ђоковић тера да промениш мишљење у вези тога ко ће бити најбољи тенисер свих времена? – упитао је Вилбон.

– Не, не тера ме – кратак је биоискусни новинар.

Корнхајзер открива и зашто не мења мишљење

– Ђоковић има 17 Гренд слем титула, Федерер 20, а Надал 19. Ако сте тенисер, знате да су најважнији Гренд слемови Вимблдон и УС опен. Ролан Гарос је на трећем месту, а Аустралијан опен на четвртом – рекао је у даху.

Онда је дошло време да се теза елаборира:

– Ђоковић има осам титула на Аустралијан опену и укупно осам на УС опену и Вимблдону. Федерер има чак 13 комбиновано на Отвореном првенству САД и Велике Британије. Тако да је то прилично јасно.

Познато је да је Вимблдон најпрестижнији Гренд слем, али рећи да је Аустралијан опен на последњем месту је, у најмању руку, ниподаштавајуће.

Поређења ради, наградни фонд на АО је 48,8 милиона долара, Ролана Гароса је 48, Вимблдона 40,7, док тенисери на УС опену зараде 53 милиона долара.

Корнхајзер, који има 71 годину, имао је још један аргумент зашто Ђоковић неће бити ГОАТ.

– Ђоковић „набија“ своје рекорде тако што побеђује старце као што су Надал и Федерер, зато што нема сјајних младих играча. Тако да не, не мењам своје мишљење – истиче искусни новинар ЕСПН.

Мајкл Вилбон се уопште није слагао са овим ставом који је оценио као „најсмешнијим аргументом који је икада чуо“.

– Ужасан ти је аргумент. Колико Федерер има титула на Вимблдону? – упитао је Вилбон.

– Да, Вимблдон је највећи турнир – додаје Корнхајзер.

– Ја сам мислио да је УС опен исто тако велики. Моја поента је да сваки од тројице има један Гренд слем на којем је доминантан. Надал има Ролан Гарос – каже Вилбон и закључује:

– Тако да, ако Ђоковић освоји 22 или 23 Гренд слема и ако буде имао више од Федерера и Надала, ти и остали твог мишљења мораће да промене став.

Извор: Блиц