Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА! Ево шта ће се десити са мигрантима у нашој земљи! Ово морате знати

Ако неко стварно мисли да треба да у Србију у једном тренутку да убаци 100, 150 или 200 хиљада миграната – то се неће догодити, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на питање новинара шта ће се догодити ако Турска одлучи да отвори границу за најмање два милиона миграната.

Србија ће, како је рекао, заштитити своје националне и државне интересе. Прво треба да покажемо солидарност, друго поштовање и показивање људске доброте и гостољубља и треће заштиту наших државних и националних интереса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нећемо допустити да од Србије направе пакинг за своје ратне и мирнодопске економске игре, то се не ће догодити. Не морамо да подижемо зид, имаћемо довољно снаге да уз наше снаге безбедности, војску и полицију да обезбедимо границе Србије – рекао је Вучић, упитан како види неслагање између Турске и Русије у Сирији и могућност нове мигрантске кризе.

Вучић је истакао да ако дође до нове мигрантске кризе да би требало да покажемо солидарност и поштовање према тим људима.

Али, не знате у ком смеру ће да се развија та криза, ако неко стварно мисли да треба да једном тренутку да убаци у Србију 100, 150 или 200 хиљада, људи то се неће догодити – поручио је Вучић.

На питање шта је план државе, Вучић истиче да прво треба видети колико би миграната дошло у Србију.

– Кроз нашу територију је прошло много више од од 800 или 900 хиљада миграната. Ми можемо у сваком тренутку 10.000 људи да издржимо, али како неко мисли да ми мозмео да будемо паркинг за миганте, тај филм неће гледати.

Напоменуо је да нам се догодило да ових дана имамо више врућих тема, ситуацију у региону по питању Црне Горе, БиХ, КиМ, корона вирус, али и распламсавање сукоба у Идлибу што може да доведе до нове мигрантске кризе.

– Обично имате три ствари како кажу људи, а ја чекам шесту. Успели смо да у јануару имамо убедљиво највећи раст привреде у Европи од 6,5 одсто. Сада чекамо да се Кинези изборе са короном – рекао је Вучић додајући да су Хбис и Зиђин два од три највећа извозника у Србији.

– Желим зато да позовем људе на јединство да се изборимо и са вирусима који харају у Азији и Европи, да победимо и све тесксоће у реигону и да сачувамо мир и стабилнсот и да не предузмемо према било коме агресивне кораке, али и да се сачувамо у и у мигрантској кризи – поручио је председник Србије.

 

Извор: Тањуг