Србија

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ БРУЈЕ: Тачи је крив за све, помогао је Србији

Фото: Јутјуб

Објава Хашима Тачија на Твитеру да је примио обавештење од косовске представнице у Сједињеним Америчким Државама Вљоре Читаку о томе да је Јамајка признала косовску независност, што се испоставило као лажна вест, заправо је покварила читав посао, пише приштинска Коха.

Тај дневни лист је објавио да је имао увид у интерну комуникацију са обавештењима о јамајчанском признавању Косова, у којима је Вљора Читаку, наводно, сугерисала властима у Приштини да ту информације не објављују пре добијања усмене потврде.

“За објављивање је најбоље да сачекате вербалну ноту”, писала је Читаку из Њујорка.

Неколико сати касније, међутим, Тачи се апсолутно оглушио о захтев Читаку, објавивши на Твитеру, да Јамајка признаје косовску независност, што је, пише Коха, изазвало реакцију власти у Кингстону.

Заправо, Тачи је несмотреним поступком упозорио Србију, која се обратила Јамајки и успела да утиче да тамошње власти зауставе процес признања, тврди Коха.

Министарка спољних послова Јамајке Камина Џ. Смит данас је демантовала наводе о признању Косова, поручивши да њена земља до овог тренутка није признала косовску независност.

Извор: sputniknews.com

loading...
Loading...