Србија

ПРОГНОЗА! Данас прави пролећни дан! А сутра шокантни преокрет!

Током вечери и ноћи температура ће бити у осетном паду па се понегде у нижим пределима очекује прелазак кише у снег

Постепено наоблачење са кишом и пљусковима, уз могућност појаве грмљавине, које ће ујутро и пре подне захватити северне, до краја дана ће се проширити и на остале крајеве. На високим планинама очекује се снег.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најнижа температура ће се кретати од 0 до 11 степени, највиша од 13 степени на северозападу, а до 20 на југоистоку.

На југу и југоистоку током већег дела дана претежно сунчано и топло. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, пре подне на северу, после подне у осталим крајевима у скретању на северозападни и у појачању.

Током вечери и ноћи температура ће бити у осетном паду па се понегде у нижим пределима очекује прелазак кише у снег.

У Београду ће пре подне бити претежно сунчано, после подне наоблачење са кишом и пљусковима, уз могућност појаве и грмљавине.

Ветар слаб и умерен, пре подне јужни и југозападни, од средине дана у скретању на северозападни и у појачању.

Најнижа температура око 11 степени, највиша око 19, увече у осетном паду.

До краја недеље на територији наше земље биће и сунца и кише, али и снега. Температуре ће се мењати из дана у дан, од 20 степени у Нишу, до максималне дневне температуре од свега осам степени, колико ће бити у четвртак у већини делова наше земље.

– У Србији се у четвртак очекује облачно време са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Дуваће јак северозападни ветар, а падавине ће прво да престану на северу, па онда и у осталим деловима земље. У петак нас очекује ново наоблачење са кишом и снегом у вишим пределима – рекли су из РХМЗ-а.

 

Извор: Еспресо.рс