Русија

ПУТИН СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАРОДУ! После овога ништа више неће бити исто!

Русија је постала правна наследница Совјетског Савеза и самим тим преузела на себе исплату дугова свих бивших република СССР у замену за њихову имовину у иностранству, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„У преамбули актуелног Устава изричито се говори о хиљадугодишњој историји. То је очигледна ствар. Сви су признали да смо ми правна наследница, када је требало платити и вратити кредите за све републике бившег Совјетског Савеза. Само за Украјину, чини ми се, платили смо 16 милијарди“, рекао је Путин на састанку са радном групом за припрему измене Устава, коментаришући предлог да се у Устав унесе тачка да је Русија наследница СССР и Руске империје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учесници састанка су предложили да се забележе исплаћени дугови, али је то председник одбио.

„Не треба бележити. Међутим, цео свет је био срећан када смо рекли: да, ми смо правна наследница и зато преузимамо на себе све обавезе по питању дуговања свих бивших република СССР у замену за (совјетску) имовину у иностранству. Ми смо платили кредите за све, док имовину у иностранству нам неке републике бившег СССР нису предале“, додао је Путин.

 

Извор: rs.sputniknews.com