Србија

РАДНИЦА У ШОКУ: Мали Вулин наоружан улетео у мењачницу, разбио пулт и узео пола милиона, а онда је ОСЛОБОЂЕН

Марјан Вулин (19) звани Кинез из Омољице, који је постао познат по неуспелој пљачки мењачнице у том селу после снимка објављеног на друштвеним мрежама на којем се види да су га пролазници ухватили чим је покушао да се провуче испод решетака, пуштен је да се брани са слободе!

Он је 15. јануара 2020. наоружан пластичним пиштољем и чекићем улетео у мењачницу, разбио пулт, па се копрцао и пропао кроз стакло док се није домогао 480.000 динара, а чим су га пролазници савладали, полиција му је ставила лисице на руке. Вулин је био у притвору само 24 сата и сада, по речима мештана, шета по селу као да се ништа није догодило. Судија за претходни поступак га је пустио да се брани са слободе наводећи „да је млад“ и „да би могао да крене погрешним путем“, што је изазвало бес мештана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Судија му није одредио притвор говорећи „да не би кренуо погрешним путем“, не марећи да он може да понови пљачку или да застрашује сведоке, као и мештане који су га савладали. Реч је о младићу који је одраније проблематичан, а мештани добро знају о коме се ради – каже наш извор близак истрази.

Мештани неће да Вулинова мама учи њихову децу

Према речима мештана, Вулин је одраније познат као проблематичан. – Кад год је неки хаос у Омољици, знамо да је умешан и Кинез. Отац му ради у Немачкој, а мајка му је учитељица и позната је као изузетно строга. Родитељи деце хоће да пишу петицију, кажу да неће да им децу учи неко чији је син криминалац – наводи један мештанин.

Поступак судије изазвао је огорчење мештана Омољице, као и власника мењачнице Дејана Закића (36) из Панчева.

– Више од десет година имам мењачницу у Омољици и никада се тако нешто није догодило. Увек смо имали коректне односе са мештанима, а упад тог младића је чист безобразлук и вандализам! Поразбијао је инвентар и направи штету од око 1.000 евра, а имали смо и губитке јер нисмо радили неколико дана. Био сам под великим стресом и још сам узнемирен… Без обзира на то што је реч о пластичном пиштољу, то је оружана пљачка. Захвалан сам мештанима који су га савладали, то је прави херојски чин, јер у данашње време свако гледа само себе – наводи и додаје да је стигао у мењачницу одмах после пљачке. Видео је Вулина док су му полицајци стављали лисице и каже да се није опирао.

Ударио чекићем о стакло чак 42 пута!

Власник мењачнице Дејан Закић каже да је пљачкаш био бесан и агресиван. – Ударио је чекићем о стакло чак 42 пута! Узео је 480.000 динара и 150 евра, део наших пара и део платног промета. Због чега му је било толико хитно да дође до новца? Зар је требало све да разлупа? Девојка која је тада радила има озбиљне трауме. Узела је две недеље слободно и тек је пре два дана почела да ради. Преплашена је и трза се кад год неко уђе у мењачницу. Велики проблем нам је што осигуравајуће куће неће да осигурају мењачнице! Власници мењачница се плаше пљачки јер нико неће да нам надокнади штету – каже Закић.

– Био је чудно миран. Само је ћутао, као до неколико минута пре тога није опљачкао мењачницу! – каже Закић, наводећи да се нада да ће пљачкаш добити заслужену казну.

Позвали смо јуче Вулинову мајку, али нам се на кућни број телефона нико није јављао. У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Омољици су нам рекли да је на часу. Обећали су да ће јој пренети поруку и замолили нас да оставимо број телефона на који може да нам се јави, али нас до закључења броја није звала.

Извор: Немања Гаврилов/Ало