Србија

САДА ЈЕ ЗВАНИЧНО! Председник Вучић објавио вест која ће обрадовати све грађане Србије

Председник навео да се мора убрзати изградња станова.

Председник Републике и врховни командант Војске Србије, Александар Вучић, честитао је министру одбране и начелнику Генералштаба „скок“ наше војске за 13 места на листи америчког војног сајта „Глобал фајер пауер“ и истакао да је задовољан што је за кратко време у армији много обновљено и урађено, те најавио повећање плата „обичним“ војницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је таква позиција српске армије на америчком сајту у неку руку и очекивана, али и приметио да је то било тешко, јер и Хрватска има „страховито снажну војску“.

– Задовољан сам што смо за кратко време, у последњих пет година, после тешких реформи, успели да много обновимо и урадимо – рекао је Вучић након обиласка касарне у Топчидеру.

Он је додао да ће се радити на томе да се плате повећају војницима, који имају најниже зараде у војсци.

– Кључна ствар су плате и мислим да су генерали, пуковници и потпуковници задовољни. Проблем су нам војници, чије су плате 44.000 – 45.000 и морамо да их повећавамо, како бисмо имали већи број војника и попуњеност војске – рекао је Вучић.

Он је напоменуо да сада војници имају два до три пара чизама, а да ће до Видовдана сваки припадник ВС имати по четити пара.

– То што сада радимо је виши стандард – реко је Вучић.

Председник је навео да се мора убрзати изградња станова, да припадници Војске виде да имају будућност за себе и породице.

Извор: Тањуг