Србија

САВЕТНИЦА У МСП УХВАЋЕНА У ХОТЕЛУ СА ШКАЉАРЦИМА: Државна старлета Вања Хаџовић саслушана у полицији

Фото: Твитер принтскрин
loading...

Ниво… „Државна старлета“ била у хотелској соби са четворицом мушкараца које је полиција 7. фебруара ухапсила у спектакуларној акцији у хотелу „Краун плаза“, али је тада само легитимисана и одмах пуштена

Вању Хаџовић, бившу потпредседницу омладине СПС у Земуну и некадашњу саветницу у Министарству спољних послова, полиција је затекла у соби у хотелу „Краун плаза“ кад су ухапшена четворица мушкараца блиских шкаљарском клану, сазнаје Курир.

Како открива извор из истраге, једна од најпознатијих „државних старлета“ тада није ухапшена, али је легитимисана и пуштена.

– Старлета је била у соби са четворицом мушкараца који су ухапшени у акцији полиције, кад је код њих пронађен и пиштољ. Она тада није приведена, али је легитимисана заједно с њима, због чега је јуче била на информативном разговору у полицији – открива извор Курира.

Подсетимо, филмско хапшење у хотелу догодило се 7. фебруара. Лисице на руке стављене су црногорским држављанима, наводно блиским шкаљарском клану – Немањи Мишуровићу (35), Миљану Милићу (27) и Бојану Ајковићу (35), као и Синиши Качавенди (42) из Бањалуке.

– Ухапшени су одраније познати полицији, а на крову хотела пронађен је скривени пиштољ. Због њихове блискости с которским кланом, али и њихове криминалне прошлости проверава се да ли су у Београд допутовали због припреме неке ликвидације – открили су извори из истраге.Наш саговорник открива да је позната старлета деловала испрепадано кад је видела полицију која упада у хотелску собу.

– Ајковић и Качавенда уредно су били пријављени у хотелу као гости и стигли су неколико дана раније авионом. Остала двојица придружила су им се те ноћи у хотелу, до ког су стигли блиндираним БМW и „аудијем“. Они нису били регистровани у хотелу. Те ноћи у собу је дошла и Вања Хаџовић, која такође није била гост хотела – каже извор из истраге и додаје да су ухапшени наводно изјавили да су у Београду планирали да остану четири дана.

Иначе, Вања Хаџовић у жижу јавности доспела је 2013, кад је радила као саветница у Министарству спољних послова у време министровања Ивана Мркића, који је био кадар Томислава Николића. На интернету су се тада појавиле њене обнажене фотографије, па је због овог скандала убрзо отишла из министарства. Мркић је тада, наводно, тврдио да је Вању запослио на препоруку функционера СПС Бранка Ружића.

Хаџићева је у МСП провела око девет месеци – од фебруара до новембра 2013. године.

Изјава

ОБЈАСНИЛА ВЕЗУ СА ШКАЉАРЦИМА

Против бивше саветнице у Министарству спољних послова, како наш извор открива, неће бити поднета кривична пријава, али је она јуче позвана у полицију да у својству грађанина објасни због чега је била у соби особа блиских которском клану у ноћи хапшења. Према незваничним информацијама, она је рекла да је дошла на пиће на позив пријатеља.

Ко је државна старлета Вања Хаџовић

С МЕГАТРЕНДА У ДИПЛОМАТИЈУ

Била је потпредседница младих социјалиста у Земуну
Завршила је Мегатренд
У МСП се запослила на позицији млађег саветника
Примљена је на Дипломатску академију
Интернет је пун њених голишавих фотографија

Извор: Курир.рс

Loading...
loading...
loading...