Србија

СЕРГЕЈ ЧЕСТИТАО КУРТИЈУ И ТАКО ПРИЗНАО КОСОВО! Срби побеснели: „ПРОБУДИО СЕ АЛБАНАЦ У ТЕБИ!“

Фото: Јутјуб

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић честитао је лидеру Самоопредељења избор за премијера привремених косовских институција.

Он је то написао у понедељак на свом Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Богами, говор Аљбина Куртија буди наду за нормализацијом односа. Помиње и нестале, имовину Србије, те нормализацију односа, пре свега са Србијом. Ево, да први честитам избор премијеру Косова“, написао је Трифуновић.

Његову честитку новој влади привремених институција самоуправе у Приштини чак и пре него што је то урадила званична Тирана, осудили су бројни твитераши.

– Он је осуђен за убијање 6 спрских војника монструме – одговорио му је један од твитераша.

А потом су се наставиле бруталне реакције на овај Трифуновићев испад.

– Батали политику!

– Пробудио се Албанац у теби!

– А што ви лепо у програму ПСГ напишете да се залажете за признање независности Косова – поручио му је неко.

Овај Трифуновићев потез осудио је и потпредседник ГО СНС Марко Ђурић критиковао је Трифуновића.

– Трифуновић играјући се политике очигледно без елементарног разумевања наноси штету Србији, јер код српских противника ствара утисак да су Срби политички несвесни и да нису способни да се уједине ни око најелементарнијих државних и националних интереса – наводи Ђурић у саопштењу и додаје да избором овакве владе привремених институција у Приштини могу да буду обрадовани само „најгрђи српски аутошовинисти и пајаци који су залутали у политику“.

– Људима који најављују милитаризацију наше јужне покрајине и масовно наоружавање Албанаца, који заговарају реципроцитет у односима са Београдом и чини све да Србију истисне из наше јужне покрајине може да честита само неко ко свесно ради у интересу независности Косова, или неко ко је изгубио разум од прекомерне употребе опијата – наводи се у саопштењу.

Извор: Курир.рс