Србија

СИТУАЦИЈА ЈЕ ЈАКО ЛОША! Премијерка шокирала Србију, Вучић реаговао!

Ситуација у региону је без сумње нестабилна, што најмање одговара Србији, изјавила је премијерка Ана Брнабић и истакла да је председник Александар Вучић реаговао промптно и да ће у суботу разговарати у Београду са Србима из Црне Горе и Републике Српске о томе како може да им помогне.

Брнабић је рекла да је Вучић позвао Србе из ЦГ и Републике Српске да дођу у Београд и да разговарају о томе и да ће се држава Србија трудити да и даље позива на мир и стабилност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вучић ће разговарати у суботу са њима како на најбољи начин да им помогне и да их подржи, али и како да ми покушамо даље да смирујемо ситуацију у региону, нама ово најмање одговара“, рекла је Брнабић, одговарајући на питање новинара како види ситацију у ЦГ и БиХ и пораст тензија у региону.

Казала је да неће присуствовати том састанку у суботу пошто ће отпутовати на безбедносни форум у Минхен.

„Трудићемо се поново да позивамо на мир и стабилност, али не угрожавајући права Срба било где у реигону, која, морате признати, јесу у овом тренутку угрожена. То што се дешава не би требало да се дешава“, навела је Брнабић.

Она је казала да те проблеме треба да решавамо дипломатским путем, на опрезан начин.

Каже је више пута рекла да ово што се дешава у региону најмање одговара Србији, јер је земља прошла кроз тешке реформе и остварила у претходне две године привредни раст од 4,4 одсто и 4,2 одсто.

„Видимо потпуно другачији имиџ Србије и да би наставили да тако да растемо потребан нам је стабилан регион“, рекла је Брнабић, указујући да је ово мали регион у коме се свака нестабилност одражава и на нашу земљу.

Онда мање људи жели да инвестира, а председник Вучић већ годинама ради на подизању кредибилитета наше земље, казала је премијерка.

Истиче да је се већ годинама гради на довођењу инвеститора који су углавном улагали у области које су радно интензивне, али да сада у Србију долазе и озбиљнији инвеститори.

„Свака нестабилност у региону може да угрози наш брзи развој. Зато се трудимо и председник и ја да све сигнале које дајемо буду одмерени и умерени и да даље градимо стаиблност, а не нестабилност. Трудимо се да будемо одговорни и да заштитимо наш народ где год живео. То је наша уставна обавеза и дужносат и мисли мда то радимо на најбољи начин“, рекла је премијерка.

Додала је да ће зато Вучић разговарати са Србима из ЦГ и Републике Српске како би се видило како може да их подржи и како да покушамо да смиримо ситуацију у региону.

„Када не чините довољно у области реформи, најлакше је имати нестабилнсот и рећи да је то због политичке ситуације“, указала је Брнабић додајући да је то некима у региону.

Са друге стране, Србија је извозник стаибности, не зато што имамо велико срце, а имамо га, већ зато што је то у интересу наших грађана, нагласила је премијерка.

 

Извор: Еспресо.рс