Србија

СМЕЈЕ МУ СЕ ЦЕО СВЕТ: Харадинај хтео да покупи заслуге, па испао магарац

Председник привремених приштинских институција одбио је да говори о “случају Јамајка”, пише приштинска Коха.

Тачи је у Приштини присуствовао меморијалном скупу посвећеном Шабану Полужи, али је, како се наводи, упркос инсистирању новинара, одбио да говори на тему лажне вести да је Јамајка признала једнострано проглашену косовску независност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је јуче на Твитеру написао да је примио обавештење од представнице Приштине у САД Вљоре Читаку да је Јамајка признала Косово, коју је, међутим, шефица дипломатије те земље демантовала само неколико сати касније.

Данас је његов кабинет саопштио да је Вљора Читаку о томе добила “званично” обавештење мејлом из Јамајке.

Посланица покрета Самоопредељење Мимоза Кусари Љиља сматра да је овај случај последица недостатка координације и међусобног “такмичења” политичких лидера у Приштини, у којем Тачи не може да избегне личну одговорност, као први који је вест јавно обелоданио.

Кусари Љиља је на свом профилу на Фејсбуку написала да “сучај Јамајка” није ништа друго до Тачијева хировитост и жеља да пожури и покаже успех својих активности у иностранству.

Тако је, навела је, Косово постало плен “лажне вести”.

“Председник не може да избегне одговорност за ову лажну вест, која треба да буде пример за ‘лекцију’ о томе шта се може догодити са земљом ако исту политику доследно користи у дијалогу са Србијом и паралелној комуникацији са другим међународним партнерима”, навела је, између осталог, Кусари Љиља.

У међувремену, бивши премијер Рамуш Харадинај покушао је себи да припише заслуге за признање Јамајке.

Пре него што је министарка спољних послова Јамајке на твитеру демантовала вест, Харадинај је за “Кљан Косова” рекао да је интензивно “радио на признању које долази са Јамајке” и да се очекују још два или три признања великих држава, али да не жели да их открије због Србије.

На тим наводним новим признањима, како је рекао Харадинај, радило се годинама.

Извор: Танјуг