Србија

ШОЈГУ СТИГАО У БЕОГРАД! Дочекао га Вулин, а ево шта руски министар одбране доноси Србији!

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу слетео је на Аеродром „Никола Тесла“ у Београду. Тиме је почела званична посета министра Шојгуа Србији, првој земљи у коју долази након што је поново именован за министра одбране Руске Федерације

Авион министра Шојгуа по уласку у вазудушни простор Србије дочекала су три ловца МиГ 29 РВиПВО Војске Србије, који су га пратили до слетања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дочеку министра Шојгуа на Аеродрому „Никола Тесла“ присуствовали су амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Боцан-Харченко и представници Министарства одбране Републике Србије.

Министар одбране Александар Вулин приредио је данас за министра одбране Руске Федерације, генерала армије Сергеја Шојгуа, свечани дочек испред Палате Србија, уз интонирање химне две државе и смотру почасне гарде.

Током посете Шојгу ће положити капсулу у спомен плочу „Вечне ватре“.

У касарни Топчидер у Дому гарде министру Шојгуу ће бити уручен почасни докторат Универзитета одбране, саопштило је Министарство одбране Србије.

Министри Вулин и Шојгу положиће венце на Спомен обележје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, а затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу „Вечне ватре“.

Током посете биће одржан састанак министара одбране Србије и Русије, након чега ће министри обићи изложбу „Одбрана 78“ у Музеју града Београда.

 

Извор: Информер.рс