Свет

СПРЕМА СЕ ХАОС! Ердоган жестоко запретио Русији: Крећемо у офанзиву и нико нас не може зауставити

Турска није задовољна преговорима с Русијом о сиријском Идлибу и спремна је да почне војну операцију у тој области, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган

„Уколико земље са којима водимо преговоре не учине ништа у Идлибу, ми ћемо преузети ствари у своје руке. За сада нисмо видели никакве резултате преговора који би нас задовољили. У потпуности смо спремни да покренемо своју операцију у Идлибу, питање је само времена. Можемо је започети у сваком тренутку, то је за нас од кључне важности“, рекао је он.

Турски председник је додао и да је о могуц́ој операцији у Идлибу разговарао и са председником САД Доналдом Трампом.

„Идлиб нећемо оставити режиму који очигледно не разуме нашу одлучност. Решени смо да претворимо Идлиб у безбедно место за цивиле и за Турску, по сваку цену“, закључио је Ердоган.

Претходно је саопштено да је Ердоган позвао руског председника Владимира Путина да изврши притисак на сиријског лидера Башара ел Асада како би обуставио офанзиву сиријске војске у Идлибу и до краја фебруара напустила зону где су размештени турски контролни пунктови.

Истовремено, Ердоган је запретио да ће, уколико се то не догоди, покренути војну операцију у тој сиријској провинцији. Иначе, прва фаза преговора о Идлибу одржана је прошле седмице у Анкари и то у светлу ескалације тензија на северозападу Сирије. Друга фаза одржана је почетком седмице у Москви.

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com