Свет Србија

СПРЕМАЈУ НАМ ПАКАО! Запад жели да спасе Ђукановића: Србима се спрема нешто стравично!

Део међународне заједнице, који не жели стабилност на Балкану, у наредном периоду поново ће покушати да отвори нови конфликт на Косову и Метохији, како би се скренула пажња са Црне Горе и великих народних литија.

Наводно, на том плану се увелико ради, а све за циљ има да се отварањем новог жаришта на КиМ, натера Србија да се изолује од дешавања у Црној Гори и да се покуша унети раздор у Српској православној цркви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јасно је да је народно јединство и слога и заједништво у СПЦ камен спотицања оног дела међународне заједнице који подржава актуелни режим у Црној Гори.

Зато је план да се притисне Србија везано за решавање статуса на КиМ, како би се проблем из Црне Горе и медијска пажња преселили на њима познатији терен.

Српско јединство, које није нарушено разним медијским спиновањима у Црној Гори, као и одлучни и јединствени ставови СПЦ, натерало је оне структуре ван Црне Горе да се додатно активирају.

Пошто је сва медијска и свака друга пажња региона усмерена на Црну Гору, у наредном периоду ћемо бити сведоци покушаја да се рефлектори оних којима не одговара народна и црквена слога, упере у другом правцу.

Зато је Косово и Метохија идеална у њиховом сценарију покушаја слабљена утицаја СПЦ у Црној Гори. Рачунају, играњем на ту карту, да би могло доћи до трзавица у самој Цркви, да се вештачком кризом отупи оштрица народног незадовољства у Црној Гори.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Borba.me