Србија

„СРАМ ВАС БИЛО!“ МАЈКА УБИЦЕ ВРЕЂАЛА ОЦА УБИЈЕНОГ МЛАДИЋА: Невиђени скандал на суђењу убици с Фејсбука!

Фото: Фејсбук принтскрин

Злочин – Неђељко Ђуровић, оптужен за убиство Милоша Милеуснића, ког никада пре није видео, изјавио је саучешће његовој породици, што је изазвало бурне реакције

Неђељко Ђуровић (30), оптужен да је у јануару 2019. у Улици Димитрија Туцовића у Београду убио студента из Чачка Милоша Милеуснића, на почетку суђења рекао је да није крив и изјавио саучешће оцу несрећног младића, који је седео у публици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Саучешће породици – рекао је оптужени, на шта је отац жртве тихо прокоментарисао: „Како га није срамота!“ На ове речи ожалошћеног оца реаговала је мајка оптуженог. – Срам вас било! – добацила је она оцу покојног, који је седео иза ње.

Негирао све

Пошто се атмосфера у судници смирила, Ђуровић је почео са изношењем одбране. Прилично конфузно је негирао наводе оптужнице, која га терети да је 27. јануара 2019, рано ујутру, испред зграде убио студента. Он је кратко рекао да „дечка никада није у животу видео“.

Подсетимо, истрагом је утврђено да је Ђуровић кобну ноћ провео на друштвеним мрежама и, незадовољан својим животом и бесмислом, узео кухињски нож од 30 центиметара и изашао из свог стана. Када је налетео на Милеуснића, ког није познавао, наводно га је избо насмрт.

– Тог јутра јесам починио кривично дело, али друго – насилничко понашање према раднику Поштанске штедионице, у коју сам пробао да уђем да бих ишао у тоалет, јер сам се посекао на кључеве и рука ми је била крвава. Сам сам себе запетљао у ово када ме је полиција због инцидента у пошти ухапсила – рекао је јуче Ђуровић. Он је испричао да кобне ноћи није могао да спава, а да је напољу било лепо јер је нападао снег и да је решио да прошета. Међутим, тврдио је да у улицу у којој се злочин догодио није одлазио тог јутра.

„То нисам био ја“

– Дошао сам тог викенда, као и сваког пре тога, у Београд из Пожаревца. Овде дођем да одморим главу, прошетам. То вече сам седео до четири-пет ујутру и видео сам да нећу да заспим, па сам изашао да прошетам. Кренуо сам нормално, али су били велики наноси снега, а имао сам плитке патике, па ми је снег упадао, и то ме је нервирало – причао је Ђуровић, док му је мајка из публике слала пољупце и климала главом.

На питање тужиоца како објашњава то да су га камере снимиле у Улици Димитрија Туцовића, и то у јакни коју је сам описао, он је рекао да је то нека грешка и „да то није он“.

Брани сина

ОН ТО НИЈЕ УРАДИО

Мајка оптуженог гестикулирајући је пружала подршку сину из публике. Међутим, после сведочења двоје очевидаца, брата и сестре, Алексе и Јелисавете Обрадовић, који су с прозора своје зграде гледали злочин, Неђељко се окренуо ка Обрадовићу и тихо му нешто рекао, а онда је и Обрадовић нешто прокоментарисао. На то је бурно реаговала Неђељкова мајка.

– Судија, овај дечко прети да ће све да нас сатре! Можете ли да реагујете? – обратила се она суду, а по изласку из суднице прокоментарисала је: – Ја и даље верујем да мој син то није урадио!

Отац убијеног заплакао

УБИО МИ ЈЕ СИНА КАО ПСА

Горан Милеуснић, отац убијеног Милоша, јуче је кроз сузе рекао да сматра да би Ђуровићу требало да се суди за четвороструко убиство јер је, осим Милоша, убио и њега, супругу и ћерку. Он је за Курир објаснио и да му саучешће оптуженог ништа не значи, али да његовој мајци не узима за зло то што и даље брани сина. Објаснио је и да сматра да је одбрана коју је изнео оптужени обична лаж.

– За моју породицу живот је стао. Моје дете је било дивно, откад смо га извели из породилишта, био је омиљени дечак. Једино чиме је био храњен је љубав. Убијен је као пас, хладнокрвно, на плочнику испред зграде. Питам се где је тај човек који га је убио растао, да ли су му родитељи уопште пружили љубав, да ли је у животу знао за љубав – рекао је Горан и додао: „Мајка је мајка, разумем је, али требало је више да се бави сином.“

Извор: Курир.рс/ Јелена Спасић