Србија

СРБИЈА СЕ ЗАБЕЛЕЛА: После пролећних +20 у БЕОГРАДУ ВЕЈЕ СНЕГ, а температура драстично пала (ФОТО)

После пролећног дана и температуре у Београду од скоро 20 степени вечерас је температура нагло пала и после кише Београђане изненадиле пахуље.

Зато је фебруарски снег, после вероватно најблаже зиме у историји, раван чуду. У појединим деловима престонице киша која је почела да пада, прерасла је у суснежицу. Грађани Кошутњака, али и Петловог и Бановог брда су на друштвеним мрежама објавили фотографије уз коментаре да су „данас шетали у кратким рукавима, касније покисли, а сада пада снег – и све то у једном дану“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За пахуље које падају у српској престоници поједини корисници друштвених мрежа су шаљиво прокоментарисали да „нит је киша, нит је снег… Или је и једно и друго“. Вејало је и на периферију Земуна и у новобеоградским блоковима.

У појединим деловима града, увелико су прекриле аутомобиле и, како се може видети на снимцима који су преплавили друштвене мреже, нема намеру ускоро да стане.

Републичког хидрометеоролошког завода најавили су већу количину падавина за вечерас и навели да ће „на подручју Београда киша у појединим деловима града прећи у суснежицу и снег.“

Извор: Курир.рс