Регион Србија

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА СВЕГА? Црногорци опет нападају Вучића: “Неће нас Вучић подучавати”

Фото: Јутјуб

Црногорски премијер Душко Марковић тврди да је Митрополија црногорско-приморска порески обвезник који не испуњава обавезе, те да Закон важи за све.

О томе их, каже, неће подучавати нико, па ни председник Србије, пренеле су подгоричке Вијести.

“Закон важи за све, о томе нас неће подучавати нико, па ни председник Србије. Порески обвезници су они који раде и остварују права у Црној Гори, а не грађани друге државе и њени званичници. Пореска управа Црне Горе ради законито”, рекао је Марковић у Лондону, где учествује на ИВ инвестиционој конференцији за Западни Балкан коју је организовала Европска банка за обнову и развој.

Директор Пореске управе Миомир М. Мугоша рекао је у суботу да је МЦП дужна више милиона евра на име пореза, што су из МЦП негирали, тврдеци да су то непроверени и неутврђени подаци.

Из МЦП кажу да је у питању “хајка против Цркве”.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у међувремену да ће Србија платити “све што треба”, уколико је то потребно, а да се не одузимају светиње СПЦ.

Економски експерти, који су желели да остану анонимни, међутим, кажу за Вијести, да је Мугоша обелодањивањем информације о пореском дугу СПЦ прекршио Закон према којем су такве информације тајна.

Сада би, кажу, Мугоша требало да саопшти и имена и називе свих других пореских обвезника који су дужни по том основу.

Извор: Танјуг

loading...
Loading...