loading...
Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! У Србији сутра жути, а у среду наранџасти метеоаларм, ЕВО ШТА ТО ЗНАЧИ!

После викенда који је био изразито топао за ово доба године, те оборио чак и неке историјске рекорде, од сутра нас очекује нагло захлађење, драстичан пад температуре за више од 15 степени у року од 24 сата, а у многим деловима Србије и – снег!

За уторак је у целој Србији најављен жути, а за среду, у јужним и источним крајевима наше земље и знатно озбиљнији наранџасти метеоаларм.

– У уторак нагла промена времена и јако захлађење праћено олујним северозападним ветром, до средине дана очекује се у северним, а послеподне и увече и у осталим крајевима – наводи се у упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Прави временски ролеркостер најављује се за сутра увече.

– У току ноћи између уторка и среде, и у среду 5. фебруара, осетно хладније и ветровито, у централним и јужним деловима Србије местимично стварање снежног покривача висине од пет до 20 центиметара, а на планинама и више уз снежне наносе, док ће на северу падавине престати. Од четвртка удари северозападног ветра у слабљењу – пише даље у најави РХМЗ.

Каква нас шокантна промена времена чека најбоље показује прогноза да ће сутра максимална температура у престоници бити 17, а већ у среду једва четири степена! Слично ће бити и на Златибору где ће у уторак жива у термометру скочити до 13. подеока, а у среду ће чак и у најтоплијем делу дана бити у минусу. Са снегом.

Извор: Блиц

loading...