Спорт

СТРАШАН УДАР НА НОВАКА! Легендарни Род Лејвер: Ђоковић најбољи у историји? Па, он НИЈЕ НАЈБОЉИ НИ У ОВОЈ ЕРИ!

Новак Ђоковић је после освајања рекордне титуле на Аустралијан опену добио ударац коме се мало надао. И то, ни мање, ни више, од Рода Лејвера, легенде „белог спорта“ по коме име носи арена на којој је Ноле осам пута освајао гренд слем у Мелбурну.

Након што је Доминика Тима савладао после тачно четири сата велике борбе, а пет одиграних сетова, и то уз преокрет, Новак Ђоковић је осми пехар Аустралијан опена могао испрва да у миру прослави. Али, тај мир није баш дуго потрајао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најпре је познати амерички новинар почео да тврди да „Ђоковић рекорде набија побеђујући старце – Надала и Федерера“, а сада је удар дошао са мало очекиване стране.

Говорећи о томе ко је најбољи играч данашњице, 81-годишњи Лејвер је истакао да је то, без икакве сумње, Федерер и то „шта год да Рафаел Надал или Новак Ђоковић можда остваре у наставку својих каријера“.

Подсетимо, велика тројка „белог спорта“ се бори за што више гренд слем трофеја, Швајацарац ту сад води са 20 најважнијих пехара, Шпанац га прати са 19, Ноле је на 17, а притом су и Надал и Ђоковић млађи од Федерера.

Ипак, легендарни аустралијски ас, који је у Мелбурну гренд слем шампион био 1960, 1962. и 1969, а притом је освајао и Ролан Гарос (196. и 1969.) и Вимблдон (1961, 1962, 1968. и 1969), као и УС Опен (1962. и 1969) сматра да је Роџер Федерер без премца.

Најпре је, међутим, говорио да је немогуће „тек тако“ говорити ко је најбољи свих времена:

„Модерна технологија којом се сада израђују рекети чини овај спорт лакшим. Да су Федерер, Надал или Ђоковић играли играли са дрвеним рекетима, не би могли да изведу неке од удараца које сада изводе“, рекао је Лејвер за „Хералд“ и „Тајмс“.

Затим се осврнуо на избор за најбољег играча садашњице:

„Све што можете да кажете за некога је да је најбољи у ери у којој игра. А ја бих ту ставио Роџера Федерера“, рекао је Лејвер.

Извор: Блиц