Србија

СТРАШНА НЕСРЕЋА КОД НИША: Неколико погинулих, лекари се боре за живот преживелог

Фото: Јутјуб

Према незваничним информацијама, у овој несрећи страдао је сувозач у комбију и једна особа у запрежном возилу и њима није било помоћи

У тешкој саобраћајној несрећи, на регионалном путу Лесковац – Власотинце, две особе су изгубиле живот на лицу места, а једна је задобила тешке телесне повреде због којих је из лесковачке Опште болнице траспортована у нишки Клинички центар. До судара комбија и запреженог возила дошло је синоћ око 18 часова и 30 минута код бензинске пумпе МОЛ односно у близини скретања за власотиначко села Конопница. Комби возило је, после судара, слетело у канал поред пута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према незваничним информацијама, у овој несрећи страдао је сувозач у комбију и једна особа у запрежном возилу и њима није било помоћи по доласку екипа Хитне помоћи на лице места, док је тешко повређен деветнаестогодишњи младић који је управљао моторним возилом и после судара слетео у канал поред пута.

Пацијент je примљен у Ургентни центар КЦ Ниш нешто после 21.00 час, након чега је одмах урађена комплетна дијагностика. Дише спонтано, видно узнемирен, због тешких неурохируршких повреда, одмах смештен у интензивну негу Клинике за анестезију и интензивну терапију КЦ Ниш, где ће бити дата неопходна терапија и где ће пацијент бити пажљиво и будно праћен од стране целокупног медицинског особља.

– Пацијент има више повреда од којих је најтежа повреда главе и због тога је транспортован на Клинику за неурохирургију нишког Клиничког центра – казао је др Небојша Димитријевић, директор Опште болнице у Лесковцу.

Идентитет погинулих особа и повређеног младића још увек није утврђен. Увиђај на лицу места трајао је сатима, а за то време деоница пута Лесковац – Власотинце, у дужини од око два километра, била је затворена за саобраћај, док су возачи упућивани на алтернативни путни правац.

Увиђај је вршила заменица Основног јавног тужилаштва у Лесковцу која није дозволила медијским екипима да током њених радњи фотографишу и снимају чак ни иза чуњева којима је обележено лице места тако да је рад великог броја новинара из локалних, регионалних и националних медија био практично онемогућен. За сада нема поузданих информација ни о томе како је до ове несреће дошло. Претпоставља се да се комби кретао из правца Власотинца и да је том приликом налетео на запрежно возило чији су бројни остаци били видљиви дуж пута, док се комби зауставио тек када је слетео са асфалта у канал крај ове саобраћајнице.

Извор: Новости