Србија

СТРАВА И УЖАС! „Мајка ми је лупила шамар, па сам је убио, а онда…“

Никола Филипчев (24) током полиграфског испитивања признао је да се у мају 2019. посвађао с мајком Душицом (55) и да ју је ударао док није престала да дише.

Николи Филипчеву из Бачког Градишта, након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину, одређен је притвор до 30 дана због сумње да је извршио кривично дело убиство своје мајке Душице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, осумњичени Никола је био подвргнут полиграфском испитивању, током ког је испричао шта се дешавало у мају прошле године, наводе у Куриру.

– Тада сам се посвађао с мајком. Она је мени прва ударила шамар, кукала је да је гладна. Јако ме је повредио тај њен шамар. Почео сам да јој узвраћам, да је шамарам и ударам. Сва је била модра – наводно је испричао Филипчев.

Опијао се

Он је рекао и да је несрећна жена у једном тренутку престала да дише.

– Кад сам видео да не дише, уплашио сам се и нисам знао шта да радим. Знао сам да сви у селу знају да је она психички болесна, па сам отишао да се напијем и размислим шта да радим – испричао је наводно осумњичени током испитивања.

Како је даље рекао, схватио је да ако некоме каже да је Душица умрла, откриће се да ју је он убио.

– Вратио сам се кући и отишао у двориште и ископао дубоку рупу. Онда сам мајку умотао у ћебе и једва сам је однео до те рупе, где сам је затрпао земљом. Међутим, после неког времена нисам више могао ту да живим, јер је почело да смрди, па сам од човека код кога сам повремено радио тражио да ми изда кућицу, а ја да му плаћам струју. Тај човек ми је помогао и дао ми је да живим у тој кућици, поред моје урушене – рекао је Филипчев и додао да се често опијао, преноси Курир.

Отац открио злочин

Страшна судбина Душице Филипчев откривена је кад је њен муж, а Николин отац, који од 2017. живи у Немачкој, почео да тражи Душицу како би се развео од ње. Питао је сина где му је мајка, а он је рекао да је умрла у болници у Новом Саду, али да по тело није отишао и да не зна где је сахрањена. Тада је отац замолио комшију да оде до болнице и да узме извод из књиге умрлих, а надлежни су им саопштили да немају податке да је Душица Филипчев преминула.

Зрењанинско тужилаштво: ПРЕМИНУЛА ОД УДАРАЦА

На основу утврђених чињеница, а након саслушања осумњиченог, произилази да је неутврђеног дана у мају прошле године, у породичној кући, приликом свађе с мајком истој задао више удараца по глави, услед чега је преминула. У намери да прикрије извршење, окривљени је тело закопао у дворишту куће и о догађају није обавестио никога све до дана хапшења – стоји у саопштењу Зорана Ђурина, вишег јавног тужиоца у Зрењанину.

Извор: Блиц