Србија

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН! Мушкарац убио мајку и закопао је у дворишту! Ово је посебно језиво!

Никола Филипчев (24) прошле године забранио оцу да долази кући па, како сумњају у полицији, насмрт претукао мајку Душицу (54) и сакрио њен леш. Све се открило кад су комшије јавиле Драгану да се из Николиног дворишта шири смрад.

Душичино тело је у уторак ексхумирано, а Никола је одмах ухапшен због сумње да је пресудио мајци. Ипак, сви детаљи трагичне смрти несрећне жене биће познати након обдукције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је, иначе, и јуче дежурала испред куће породице Филипчев у Улици Шамуа Михаља, док су комшије у шоку причале о Николи и Душици. Док једни не могу да поверују у то да је он убио мајку, други су уверени да је то сасвим могуће, јер су знали да ју је тукао и малтретирао.

Један од комшија нам је испричао да је Николин отац Драган још 2017. отишао у Немачку. Тамо је нашао другу жену, али је редовно слао новац Душици и Николи, око 300 евра сваког месеца, од чега су они плаћали рачуне и куповали намирнице.

– Драган је знао да је Душица психички болесна, а прошле године сазнао је и да је син малтретира. Зато је дошао у Бачко Градиште, у намери да смести Душицу у болницу и да заврши документе око развода, како би могао да се ожени у Немачкој. Међутим, тада се жестоко посвађао са сином, који га је избацио из куће и рекао му да се не враћа. Драгану је то тешко пало и одлучио је да им више не шаље паре – прича комшија.

Међутим, убрзо након што се Драган вратио у Немачку, Душица је нестала. Комшије и рођаци су се распитивали код Николе где му је мајка, али он им је причао различите приче. Пријатељима је казао да је умрла у болници у Новом Саду и да није ни ишао по њено тело, док је комшијама рекао да ју је сахранио у Кули, одакле је Душица родом.

– Свима је то било сумњиво, али ником ни на крај памети није пало да Душица почива у свом дворишту, у нашем комшилуку! Кад је околином почео да се шири стравичан смрад, један наш комшија је позвао Драгана у Немачку и обавестио га о томе. Драган је одмах посумњао да нешто није у реду, па је замолио тог комшију да провери где је Душица сахрањена. Остали смо у шоку кад се испоставило да њеног имена нема у матичној књизи умрлих и да се још води као жива! Полиција је у међувремену већ била обавештена да се нешто сумњиво догађа око Душичине смрти и све је у уторак изашло на видело – казао је комшија.

Како смо сазнали у полицији, Никола је негирао да је убио мајку, али је признао да ју је мртву умотао у ћебе и закопао у дворишту, правдајући се да није имао пара да је сахрани. Истражитељи му, међутим, нису поверовали и поднели су против њега кривичну пријаву за убиство.

Синиша Амедов, пријатељ породице Филипчев, не може да поверује да је Никола убио мајку.
– Добар сам са његовим оцем, дружили смо се… Годинама знам и Николу и Душицу и тешко ми је да поверујем да ју је убио. Знам га као мирног дечка, повученог. Ја сам му прошле године поверовао кад ми је рекао да је Душица умрла у болници у Новом Саду, али сад више и не знам шта да мислим о њему – прича шокирани Амедов.

Он додаје да се пре неколико дана чуо са Драганом.

– Требало је да дође опет у марту, али ми је рекао да од срамоте више никад неће доћи у Бачко Градиште. Од када је чуо шта се десило, он само моли Бога да је Душица умрла природном смрћу и да је није убио њихов син – каже Амедов.

Николина комшиница А. Б. рекла нам је да је Душицу последњи пут видела у октобру.

– Била је добра жена, лепо смо причале, иако је била болесна. Патила је од неке тешке депресије. Ишла је на терапије, а знам и да је имала проблема са срцем… Никола није био агресиван у друштву, али чула сам од мештана да је малтретирао мајку – каже она.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Информер.рс