Србија

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН! Мушкарац убио мајку и закопао је у дворишту! Ово је посебно језиво!

Никола Филипчев (24) прошле године забранио оцу да долази кући па, како сумњају у полицији, насмрт претукао мајку Душицу (54) и сакрио њен леш. Све се открило кад су комшије јавиле Драгану да се из Николиног дворишта шири смрад.

Душичино тело је у уторак ексхумирано, а Никола је одмах ухапшен због сумње да је пресудио мајци. Ипак, сви детаљи трагичне смрти несрећне жене биће познати након обдукције.

Полиција је, иначе, и јуче дежурала испред куће породице Филипчев у Улици Шамуа Михаља, док су комшије у шоку причале о Николи и Душици. Док једни не могу да поверују у то да је он убио мајку, други су уверени да је то сасвим могуће, јер су знали да ју је тукао и малтретирао.

Један од комшија нам је испричао да је Николин отац Драган још 2017. отишао у Немачку. Тамо је нашао другу жену, али је редовно слао новац Душици и Николи, око 300 евра сваког месеца, од чега су они плаћали рачуне и куповали намирнице.

– Драган је знао да је Душица психички болесна, а прошле године сазнао је и да је син малтретира. Зато је дошао у Бачко Градиште, у намери да смести Душицу у болницу и да заврши документе око развода, како би могао да се ожени у Немачкој. Међутим, тада се жестоко посвађао са сином, који га је избацио из куће и рекао му да се не враћа. Драгану је то тешко пало и одлучио је да им више не шаље паре – прича комшија.

Међутим, убрзо након што се Драган вратио у Немачку, Душица је нестала. Комшије и рођаци су се распитивали код Николе где му је мајка, али он им је причао различите приче. Пријатељима је казао да је умрла у болници у Новом Саду и да није ни ишао по њено тело, док је комшијама рекао да ју је сахранио у Кули, одакле је Душица родом.

– Свима је то било сумњиво, али ником ни на крај памети није пало да Душица почива у свом дворишту, у нашем комшилуку! Кад је околином почео да се шири стравичан смрад, један наш комшија је позвао Драгана у Немачку и обавестио га о томе. Драган је одмах посумњао да нешто није у реду, па је замолио тог комшију да провери где је Душица сахрањена. Остали смо у шоку кад се испоставило да њеног имена нема у матичној књизи умрлих и да се још води као жива! Полиција је у међувремену већ била обавештена да се нешто сумњиво догађа око Душичине смрти и све је у уторак изашло на видело – казао је комшија.

Како смо сазнали у полицији, Никола је негирао да је убио мајку, али је признао да ју је мртву умотао у ћебе и закопао у дворишту, правдајући се да није имао пара да је сахрани. Истражитељи му, међутим, нису поверовали и поднели су против њега кривичну пријаву за убиство.

Синиша Амедов, пријатељ породице Филипчев, не може да поверује да је Никола убио мајку.
– Добар сам са његовим оцем, дружили смо се… Годинама знам и Николу и Душицу и тешко ми је да поверујем да ју је убио. Знам га као мирног дечка, повученог. Ја сам му прошле године поверовао кад ми је рекао да је Душица умрла у болници у Новом Саду, али сад више и не знам шта да мислим о њему – прича шокирани Амедов.

Он додаје да се пре неколико дана чуо са Драганом.

– Требало је да дође опет у марту, али ми је рекао да од срамоте више никад неће доћи у Бачко Градиште. Од када је чуо шта се десило, он само моли Бога да је Душица умрла природном смрћу и да је није убио њихов син – каже Амедов.

Николина комшиница А. Б. рекла нам је да је Душицу последњи пут видела у октобру.

– Била је добра жена, лепо смо причале, иако је била болесна. Патила је од неке тешке депресије. Ишла је на терапије, а знам и да је имала проблема са срцем… Никола није био агресиван у друштву, али чула сам од мештана да је малтретирао мајку – каже она.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Информер.рс

loading...
Loading...