Свет

СТРАВИЧНИ СНИМЦИ ОЛУЈЕ! Ветар баца децу по улици, људи гледали у шоку (ВИДЕО)

Шокантни снимци деце коју носи олуја по улици можда најбоље показују колико су јаки ветрови који су погодили Велику Британију.

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се како двоје деце са једном одраслом особом трче по улици у Блекпулу бежећи од удара ветра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Малишани вриште, а једног је ветар од њих ветар баца на тло и он се беспомоћно преврће у води која је преплавила улицу.

На другом снимку, који је шокирао јавност, види се како је родитељ довео живот свог детета у ризик.

Родитељ и дете су стајали поред ограде уз обалу луке Довер посматрајући таласе док ветар шиба око њих, након што су игнорисали упозорења на олују Кјару, пренео је „Дејли мејл“.

Види се да родитељ држи дете, али кад је талас ударио и прелио се преко ограде он га је зграбио и потрчао са њим на безбедно, док су их свега секунде делиле од потенцијално фаталног инцидента.

Родитељ и дете су били мокри до голе коже, али су срећом избегли повреде. На другим снимцима виде се људи како пркосе олуји, ризикујући своје животе да фотографишу таласе, након чега беже у заклон.

Олуја Кјара погодила је велику Британију и северну Европу, са олујним ударима ветра и обилном кишом. Одложени су авионски и железнички саобраћај, а луке затворене.

Власти су позвале своје грађане да остану у кућама и затвореним просторима, подаље од дрвеће и грана које падају.

Олуја је донела земље јаке ударе ветра широм Британије – они су се кретали брзином од 150 километара на сат на Белом острву и села Абердарон на северу Велса, а поједине плаже и стене потпуно су нестале у великим таласима. Метеоролошка служба је издала у Великој Британији више од 250 упозорења од поплава, а људи су упозорени да избегавају прилазе води ради прављења селфија.

Извор: Blic.rs