Србија

ТАЧИ ОТКРИО СВЕ! Ево шта је Запад тражио од Србије да уради са Косовом! ШОК!

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи изјавио је да је на Минхенској безбедносној конференцији добио јасне поруке да Приштина мора повећати одговорност за постизање коначног споразума са Београдом, са, како је рекао, „посебним нагласком на окончање дијалога уз обострано признање“.

– Поруке свих светских лидера у Минхену у вези са Косовом биле су да се одржи партнерство Косова са ЕУ, НАТО и посебно са САД – рекао је, између осталог, Тачи, преноси приштинска „Коха диторе“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он казе и да је му је са свима са којима је разговарао у Минхену речено да је потребно повећати одговорност и спектар политицке сарадње са САД, „како би се постигла финализација споразума између Косова и Србије, што подразумева узајамно признавање“.

Тачи је, како преноси Косово онлајн, истакао да ту „шансу треба искористити”.

– Ако је искористимо, добићемо деценије економског развоја, ако је не искористимо остаћемо повређени и изоловани од међународне заједнице, без економских, политичких, дипломатских користи, нових признања или чланства у међународним организацијама – нагласио је.

Тачи је додао да ће из Минхена отпутовати у Брисел, где ће присуствовати првом састанку лидера Европске уније са лидерима Западног Балкана.

– Косово ће бити представљено и разговараће се о даљим корацима, како о либерализацији визног режима, тако и о могућностима за ближу сарадњу са свима – рекао је Тачи.

 

Извор: Тањуг