Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У ШОКУ: Новак јавно проговорио о 18-месечној суспензији због допинга!

Неверица.

Новак Ђоковић је познат по томе што о свему јавно прича. Случај тенисера Николаса Харија који је због допинга суспендован подигао је велику буру у свету тениса. Он тврди да је невин, а о свему томе говорио је и Ђоковић. Србин је говорио за лист из главног града Чикага Сантијага, „Ла Терсеру“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Један од мојих најбољих пријатеља у животу, Виктор Троицки, био је суспендован на 18 месеци, а да није био позитиван ни на једну забрањену супстанцу. Знам колико му је било тешко оно што га је задесило. Био сам уз њега и увек сам га подржавао, јер знам тачно шта се дешавало и никада нисам сумњао да је он невин. Била је то баш велика неправда према Виктору – рекао је Ђоковић.

Србин се осврнуо и на случај Чилеанца.

– Не знам тачно какви су детаљи његовог случаја. Не могу да кажем да ли је невин или није, јер то не знам. Али, оно што је сигурно, то је да треба да уради све што је у његовој моћи да докаже да није згрешио, ако сматра да суспензија није праведна. Знате, ми стално покушавамо да овај спорт одржимо чистим, апсолутно. Подржавам то да будемо тестирани колико год пута да треба. А, стварно не мислим да је Хари од оних који се допингују. Не познајем га најбоље, али стварно не личи на особу која жели да крши правила. У њему увек видите веома доброг момка који ради напорно и воли тенис – закључио је Ђоковић.

Извор: Ало