Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! ШАМАРЧИНА КУРТИЈУ: Амери га откачили, Помпео и Гренел одбили састанак с њим

Недавним изјавама о два споразума постигнута са Београдом, уз инсистирање на такси или реципроцитету, премијер лажне државе Косово Аљбин Курти кренуо је у пут директне конфронтације са САД, а то за прву последицу има одбијање високих званичника америчке администрације Мајка Помпеа и Ричарда Гренела да се састану са њим у Минхену, пише приштински портал „Експрес“

Према извору са самита у Минхену, портал наводи да је својим ставовима Курти затворио врата главног косовског савезника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Штавише, извори су рекли да ниједан високи амерички званичник неће да се састане са Куртијем без укидања таксе на српску робу.

Према истим изворима, Курти је јуче затражио да се састане са америчким државним секретаром Помпеом и амбасадором Гренелом, али њихов одговор је био негативан.

– Дакле, не – рекао је извор Експреса и додао „да нико не може да наруши процес дијалога“.

– Ни амбасадор Гренел и ниједан други високи амерички званичник неће да се састану са Куртијем без уклањања 100 одсто таксе на српску робу – пише Експрес.

Док се Курти успротивио споразуму о железници, његов партнери у влади из ДСК су то поздравили.

Данас у Минхену, Куртијев заменик, Авдулах Хоти, састао се са амбасадором Гренелом, док је амбасадаор јуче одбио да се састане са Куртијем.

– Данас сам се састао са амбасадором Гренелом и другим америчким званичницима. Разговарали смо о важним процесима којима морамо одмах да се позабавимо као нова влада – објавио је Хоти на свом Фејсбук налогу.

Извор: РТС