Регион

ТРАГИЧНО! Полиција пронашла тело девојке (16) умотано у тепих и ухапсила Радоја (30) а онда се сазнала стравична истина!

Случај смрти девојке (16) запањио је Хрватску, а детаљи ове трагедије сада су испливали у јавност.

Наиме, полиција је на лицу места, у подстанарском стану у загребачком насељу Сопот нашла наркоманске игле и кутијице с метадонима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након дводневне полицијске истраге, поднете су ријаве против Радоја Р. (30), иначе БиХ држављанина с боравком у Хрватској, који је осумњичен је за два кривична дела: да је у стану омогућио малолетници уживање дроге и да јој није пружио помоћ већ ју је бесосећајно у суботу ујутро замотао у тепих и одвукао 500 метара даље до Земљакове улице где ју је низ степенице бацио у подрум.

Ипак, још се чекају резултати обдукције тела преминуле тинејџерке који ће показати тачан узрок смрти, а према досадашњим пријавама, ако се Радоју Р. и судским путем докаже кривња, прети му и до 15 година затвора.

Трагична смрт средњошколке за којом се трагало од 26. јануара и даље је бити главна тема разговора у Хрватској, преноси Јутарњи лист.

Упућени у проблематику откривају нам да је породица 16-годишњакињу покушавала на све могуће начине да изведеи на прави пут. Контролисали су је и преко друштвених мрежа на којима је проналазила погрешан облик забаве, али сваки њихов потез је био узалудан. У Радоју је средњошколка пронашла поверење и добро друштво па је често свраћала у стан у Сопоту у којем је остао да живи након смрти власника.

Комшије из те зграде су је често виђале, некад и у друштву вршњака. Шта су радили у стану иначе, али и кобне вечери, када је њено срце престало да куца, може само да се нагађа.

За Радоја Р. прича је јасна: “Били су сами у стану. Заспао је, а кад се пробудио ујутро она је била хладна па се уплашио…” Одвукао је њено тело до старог склоништа зграде у другој улици где ју је откотрљао низ степенице и оставио.

Застрашујући призор црнокосе девојке дуге косе умотане у тепих убрзо је узнемирио крај. Ноге су јој вириле на степеницама, а код себе није имала документе. Након десетак сати, кад је њен идентитет утврђен, полицајци су већ били на вратима стана Радоја Р., а како им он није отварао врата, одлучили су се да се притаје и ухапсили су га док је покушавао да побегне из стана у два ујутро у недељу.

 

Извор: Информер.рс/ Јутарњи лист