Србија

УБИЈЕНИ ЗБОГ 60.000 ЕВРА ОДШТЕТЕ ОД ДРЖАВЕ? Нена убијена ножем, а њен муж који је хапшен због педофилије, ликвидиран ХИЦЕМ У ГЛАВУ

У породичној кући у селу Бресје код Јагодине јуче су нађена тела Светислава Миленковића (69), званог Тиса, и његове невенчане супруге Снежане Плашинтовић (54), а према првим подацима из истраге, усмртила их је трећа особа. Шта се заиста збило у дому Миленковића и Плаштиновићеве, и ко их је убио биће утврђено током наставка истраге.

Оно што је за сада познато јесте да се јуче пре подне Снежана, звана Нена, није појавила на послу у фирми “Јухор”, што је забринуло њене колеге. Није одговарала на телефонске позиве, па је једна колегиница отишла до њеног дома. Наишла је на закључана врата и позвала полицију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Патрола је убрзо дошла и у купатилу нашла Светислављево тело, а Снежанино у соби. На њеним леђима била је видљива убодна рана, нанета највероватније ножем.

У први мах сумњало се да је реч о убиству и самоубиству, а не да је злочинац дошао са стране. На то је указивала чињеница да су улазна врата куће била закључана, као и да у кући нису уочени трагови преметачине, а на Светислављевом телу није било видљивих повреда.

Међутим, истрага је показала да је Светислав такође убијен из ватреног оружја; убица му је пуцао изнад уха, а у кући није пронађена ниједна чаура.

Комшије за „Блиц“ кажу да су се Снежана и Светислав лепо слагали.

– Верујемо да их је неко убио. Тиса се хвалио да је добио неке паре, одштету од државе због неоснованог притвора, наводно 60.000 евра. Да ли је добио тај новац, не знамо, јер Тиса је некада волео да мало преувелича ствари. Сумњамо да су те паре намамиле злочинца и да су убијени због тих силних евра – рекле су комшије.

Комшије су Тису и Нену последњи пут виделе у суботу, када су, на Задушнице, изашли на гробље и понашали су се сасвим нормално.

Дан касније рођаци су у Ћуприји видели Снежане Плашинтовић саму.

– Била је јединица. Бринула је о родитељима. Дошла је код њих, где је фамилија клала свиње. Била је супер расположена, донела је храну, сви су ручали. После је прионула на посао, стављала је месо у замрзивач и одвајала за сушење. Око 18 сати одвезла се кући, након што је све поспремила у дому оца и мајке. Рекла је да ће у понедељак после посла доћи по месо и однети га на сушење, код друга – испричали су за „Блиц“ неутешни Снежанини рођаци.

Снежана и Светислав су заједно живели више од 15 година.

– Нису имали децу. Светислав из првог брака има сина у иностранству. Када се развео, упознао је Снежану и заволели су се. Међу њима није било несугласица, били су једно уз друго у најтежим животним тренуцима… Не знамо како ће Снежанин отац Станоје и мајка ово преживети – навели су Снежанини рођаци.

А ти моменти у њиховој вези вероватно су били 2011, када је Светислав осумњичен за педофилију, ухапшен и у притвору је провео седам месеци. Ослобођен је оптужби и одлучио је да због неоснованог притвора тужи државу Србију, писао је јагодински портал „Инфоцентрала“.

– Син је хтео да ме се одрекне. Новине су писале како сам силовао малолетнице. Супруга је остала уз мене, није веровала у све то, познаје ме – испричао је Миленковић пре пет година за овај портал.

Да ли је у међувремену поверење међу супружницима спласнуло, па је Светислав дигао руку на жену а затим и на себе, или су можда страдали због наплаћене одштете, утврдиће истрага.

Направили етно-село

Својевремено је јагодински портал Инфоцентрала објавио и репортажу о Светиславу и Снежани, о томе како су направили свој рај на земљи – етно-оазу. Тиса је тада похвалио своје умеће, уз опаску „лако је Нени када има мужа као што је он, јер он уме да направи све што њој падне на памет, од фонтане до куће“, али је похвалио и њено умеће да је мајстор за уређење, али и за гибаницу.

Извор: Блиц