Свет

УДАРНА ВЕСТ! Масакр у Немачкој! Хаос на улицама, има много мртвих и рањених

Најмање девет људи је убијено, а петоро тешко рањено у пуцњавама у два наргила бара у немачком граду Ханауу, један осумњичени за напад је ухапшен, а осумњичени је пронађен мртав у свом дому, саопштила је данас немачка полиција.

Такође, према писању појединих медија, у кући осумњиченог је пронађено још једно тело.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећања ради, јуче је јављено да је осумњичени ухапшен, али данас немачка полиција извештава да је пронађен мртав и да се верује да је познато колико је особа на неки начин повезано са злочином.

Како наводе, један од двојице осумњичених врло вероватно је нападач, а истрага о идентитету жртава и починилаца је у току. Према расположивим подацима, нападач је починио самоубиство у свом дому пошто је са места злочина побегао аутомобилом. Мотив напада и даље није познат.

Подсетимо, након иницијалне вести да се догодио напад, немачки „Билд“ пише да је осморо људи убијено, а да је петоро рањено када су непознати нападачи отворили ватру прво у наргила бару „Миднајт“ у центру града, а потом и у „Арена бару“.

Пуцњава се одиграла у два наргила бара у различитим деловима града, пренео је „Дојче веле“ позивајући се на локалне медије. Нападачи су прво отворили ватру у бару у центру града, убивши три особе, да би се затим одвезли до Кеселштата где је убијено петоро људи, пренели су немачки медији. Петоро повређених превезени су у болницу и сви су животно угрожени.

Немачки медији су тада пренели и да је полиција ухапсила мушкарца осумњиченог за напад, а да се за његовим саучесницима и даље трага. Детаљи о осумњиченом, као и могући мотив напада нису ни синоћ били саопштени.

Очевици открили путању убица

Очевици су навели да се у наргила бару у Хојмаркту чуло осам до девет пуцњева, након чега су се нападачи упутили ка Кеселштату. У том делу града, у улици Карлсбадер, такође се зачула пуцњава.

Регионални портал „Форшпрунг онлајн“ у почетку је јавио да је нападач пуцао на пролазнике из аутомобила. Та информација, међутим, није потврђена.

У саопштењу полиције наводи се да је до пуцњаве дошло око 22 сата по локалном времену у области Хојмаркт, као и да је тамно возило примећено како напушта лице места.

Убрзо након тога, према писању немачких медија, пуцано је и у другом наргила бару – „Арена бару“ на главном тргу Курт Шумахер, где је најмање петоро људи тешко повређено.

На друштвеним мрежама појавило се неколико видео снимака на којима се види да је у центру града присутан велики број полиције и хитне помоћи, као и да хеликоптер кружи око тог подручја.

Ханау има око 100.000 становника и удаљен је од Франфурта 25 километара.

Градоначелник: Суздржите се од спекулација

– Дубоко сам погођен. Потресла ме је и сама чињеница да је осам људи изгубило живот. Молим све грађане да не учествују у спекулацијама. Полиција има прилику да разјасни и среди ситуацију. До тада требало би да будемо опрезни, колико год то било тешко у овом тренутку – рекао је Клаус Камински, градоначелник Ханауа.

Подсетимо, овај напад догодио се неколико дана након што је једна особа убијена, а четири су повређене испред једног локала у Берлину. Пуцњава у немачкој престоници догодила се прошлог петка у близини Темподрома, који је током ноћи био домаћин турске представе о комедијама. Мотиви који стоје иза напада у Берлину остали су нејасни.

 

Извор: Guardian/ Блиц.рс